Αυξήθηκαν οι τιμές πετρελαίου στις αγορές της Ασίας

13:06 3/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σημαντική αύξηση σημείωσαν οι τιμές πετρελαίου στις ασιατικές συναλλαγές την Τρίτη, στηριζόμενες στα θετικά στοιχεία για την κινεζική οικονομία και στο ενδεχόμενο το Ιράν να κλείσει τα Στενά του Ορμούζ, μέσω των οποίων διέρχεται το 20% του παγκόσμιου πετρελαϊκού εμπορίου, σύμφωνα με αναλυτές.

Το αμερικανικό ελαφρύ αργό, παράδοσης Φεβρουαρίου, ενισχύθηκε 1,64 δολάρια, στα 100,47 δολάρια, ενώ το πετρέλαιο Μπρεντ, Βόρειας Θάλασσας,

για το Φεβρουάριο αυξήθηκε 1,32 δολάρια, στα 108,47 δολάρια.

”Οι τιμές έχουν κινηθεί υψηλότερα, καθώς η αγορά αντιδρά στην αύξηση της μεταποιητικής δραστηριότητας στην Κίνα”, δήλωσε ο Victor Shum, ανώτερο στέλεχος στη συμβουλευτική εταιρεία για θέματα ενέργειας Purvin και Gertz.

”Οι γεωπολιτικές εντάσεις σε σχέση με το Ιράν έχουν επίσης στηρίξει την αγορά”, πρόσθεσε.

Επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Κυριακή έδειξαν ότι η μεταποιητική δραστηριότητα της Κίνας ανέκαμψε το Δεκέμβριο λόγω των αγορών στις διακοπές.

Η Κίνα είναι η πρώτη σε κατανάλωση ενέργειας χώρα στον κόσμο και οποιαδήποτε θετικά στοιχεία για την οικονομία της χώρας επηρεάζουν τις τιμές πετρελαίου.

Ο Δείκτης PMI της Κίνας ανήλθε στο 50,3 το Δεκέμβριο, σύμφωνα επίσημα στοιχεία. Οταν ο Δείκτης βρίσκεται πάνω από το 50 καταδεικνύει ότι ο τομέας επεκτείνεται, ενώ πτώση κάτω από το 50 υποδηλώνει συρρίκνωση του τομέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα