Νέο μοντέλο διοίκησης στη Τοπική Αρχή Πάφου προτείνει ο Αντιδήμαρχος Μάκης Ρουσσής

09:17 13/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ένα νέο μοντέλο διοίκησης στην Τοπική Αρχή Πάφου, το οποίο θα στηρίζεται σε τέσσερις βασικούς πυλώνες προτείνει ο Αντιδήμαρχος Πάφου Μάκης Ρουσσής.

Ο κ Ρουσσής με σχετική του ανακοίνωση προτείνει αύξηση της παραγωγικότητας βελτίωση του ελέγχου στην άσκηση των καθηκόντων του προσωπικού, αναβάθμιση της αποτελεσματικότητας των δημοτικών υπηρεσιών προς όφελος του πολίτη και την οικονομική περισυλλογή, μέσω του περιορισμού των άσκοπων δαπανών.

Στην υλοποίηση του νέου μοντέλου διοίκησης, ο κ Ρουσσής προσθέτει πως σημαντικό ρόλο έχουν να διαδραματίσουν τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Δημοτικός Γραμματέας ως οι δύο θεσμικοί άξονες της εκτελεστικής εξουσίας στην Τοπική Αρχή.

Είναι όμως αυτονόητο συνεχίζει στην ανακοίνωση, ότι για να μπορέσουν να επικεντρωθούν στην εφαρμογή του νέου αυτού μοντέλου διοίκησης και τομών, θα πρέπει να αποφορτιστούν από την καθημερινή – αλλά απαραίτητη- γραφειοκρατία και να οργανωθούν καλύτερα.

Αυτό προστίθεται στην ανακοίνωση, θα πρέπει να γίνει με την πρόληψη δύο προσοντούχων ατόμων, το ένα για το Γραφείο Δημάρχου και το άλλο για το Γραφείο του Δημοτικού Γραμματέα- στη βάση συγκεκριμένων καθηκόντων και αρμοδιοτήτων που θα καθοριστούν από την Ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επιπρόσθετα σημειώνει ο Δήμος Πάφου πρέπει να προχωρήσει σε μια σοβαρή και εμπεριστατωμένη μελέτη από εξειδικευμένο οίκο, προκειμένου να εφαρμόσει με αποτελεσματικότητα και ασφάλεια συγκεκριμένες τομές.

Η κρίση δεν ξεπερνιέται με μισθολογικές αποκοπές και απολύσεις εργαζομένων καταλήγει στην ανακοίνωση του ο κ Ρουσσής , αλλά με αύξηση της παραγωγικότητας , τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών, την ορθολογιστική διαχείριση και τον ενδεδειγμένο έλεγχο.

Keywords
Τυχαία Θέματα