Νέο κύμα ληστειών στη Λευκωσία

10:32 21/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Υπόθεση ληστείας που διαπράχθηκε γύρω στις 6.30 χθες βράδυ, εις βάρος 51χρονου ιδιοκτήτη περιπτέρου στη Λευκωσία, διερευνά η Αστυνομία.

Σε σημερινή ανακοίνωση η Αστυνομία αναφέρει ότι σύμφωνα με τον παραπονούμενο, γύρω στις 6.30 το πρωί, ενώ βρισκόταν μόνος του στο περίπτερο, εισήλθαν σε αυτό δύο άγνωστα πρόσωπα, τα οποία έφεραν κουκούλες και χειρουργικά γάντια και αφού του ζήτησαν χρήματα, άρχισαν να τον κτυπούν με τα χέρια τους σε διάφορα μέρη του σώματός του, με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του και να πέσει στο έδαφος.

Οπως ανέφερε ο 51χρονος στην Αστυνομία,

κατά το χρόνο που βρισκόταν στο έδαφος, πήρε ένα σπρέι αρωματικού χώρου και άρχισε να ψεκάζει εναντίον των δραστών με αποτέλεσμα να τους αποτρέψει να πάρουν τα χρήματα από την ταμειακή μηχανή.

Ακολούθως, οι δύο δράστες εγκατέλειψαν την σκηνή, αφού πρώτα άρπαξαν ένα κινητό τηλέφωνο, αξίας 600 ευρώ περίπου.

Σύμφωνα με την περιγραφή που δόθηκε στην Αστυνομία, το ένα πρόσωπο είναι μέτριου αναστήματος, κανονικής σωματικής διάπλασης και φορούσε άσπρη κουκούλα με τρύπες στα μάτια και στο στόμα, μπουφάν χρώματος άσπρου και παντελόνι σκούρου χρώματος, ενώ το δεύτερο πρόσωπο, ψηλού αναστήματος, κανονικής σωματικής διάπλασης και φορούσε μπουφάν και παντελόνι σκούρου χρώματος και κουκούλα μαύρου χρώματος με τρύπες στο στόμα και τα μάτια.

Εξάλλου, η Αστυνομία διερευνά υπόθεση απόπειρας ληστείας εναντίον ιδιοκτήτριας φαρμακείου που βρίσκεται στα Λατσιά.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλθηκε από την πιο πάνω γυναίκα στην Αστυνομία, γύρω στις 5.40μ.μ. χθες, ενώ βρισκόταν μόνη της στο φαρμακείο, εισήλθαν σε αυτό δύο άγνωστά της πρόσωπα και το ένα την ακινητοποίησε, ενώ το δεύτερο πρόσωπο προσπάθησε να ανοίξει την ταμειακή μηχανή.

Οπως ανέφερε η γυναίκα, αμέσως ενεργοποίησε το συναγερμό και όταν αυτός ήχησε, οι δύο δράστες τράπηκαν σε φυγή πεζοί χωρίς να καταφέρουν να κλέψουν οτιδήποτε, ενώ η ίδια στην προσπάθεια της να αμυνθεί γλίστρησε και έπεσε στο έδαφος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στα χέρια και το κεφάλι.

Από τη σκηνή παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια για επιστημονικές εξετάσεις.

Οι δράστες περιγράφονται ως άτομα ηλικίας 25 ετών περίπου, κανονικής σωματικής διάπλασης και ο πρώτος φορούσε σακάκι χρώματος μαύρου με αθλητική φόρμα, ενώ ο δεύτερος, φούτερ χρώματος γκρίζου με σκούφο.

Επίσης, καταγγέλθηκε στην Αστυνομία από 26χρονο ιδιοκτήτη περιπτέρου στην Παλλουριώτισσα, ότι γύρω στις 7.15μ.μ. χθες, ενώ βρισκόταν στο περίπτερό του, εισήλθαν σε αυτό δύο άγνωστα πρόσωπα που έφεραν κουκούλες και γάντια.

Οπως ανέφερε ο 26χρονος στην Αστυνομία, στη θέα των δύο αγνώστων προσώπων, εξήλθε του περιπτέρου και ξεκίνησε να καλεί σε βοήθεια, ενώ οι δύο δράστες φέρονται να άρπαξαν από την ταμειακή μηχανή, χρηματικό ποσό ύψους 400 ευρώ και να τράπηκαν σε φυγή.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες περιγράφονται ως άτομα ηλικίας 25 ετών περίπου, μέτριου αναστήματος, ισχυρής σωματικής διάπλασης και ο πρώτος φορούσε σακάκι χρώματος καφέ, μαύρες αθλητικέ

Keywords
Τυχαία Θέματα