Καθορίστηκε το πρόγραμμα των συνομιλιών στο Greentree

22:26 20/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συμπληρώθηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες του προγράμματος που ετοίμασαν τα Ηνωμένα Εθνη για τις συνομιλίες του Greentree για το Κυπριακό.

Όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές, οι συνομιλίες θα ξεκινήσουν το πρωί της Δευτέρας, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Μπαν Γκι-μουν και με τοποθετήσεις του ιδίου και των δύο ηγετών και θα συνεχιστούν με χωριστές επαφές.

Αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ θα ενημερώσει τους δημοσιογράφους για τα αποτελέσματα

της πρώτης ημέρας.

Όπως έγινε γνωστό, το προγραμματισμένο για το βράδυ της Δευτέρας δείπνο που θα παρέθετε στο Greentree ο Γενικός Γραμματέας κι η σύζυγός του στους δύο ηγέτες και τις συζύγους του, μετατέθηκε για το βράδυ της Τρίτης και θα λάβει χώρα στο Μανχάταν, μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών.

Η επίσημη λήξη θα γίνει το πρωί της Τετάρτη (9:30 τοπική ώρα) στην έδρα του ΟΗΕ, από το Γενικό Γραμματέα, που θα διαβάσει δήλωση πλαισιωμένος από τους δύο ηγέτες.

Στο μεταξύ, η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας, Ελση Χριστόφια, θα επισκεφθεί αύριο το πρωί το Γηροκομείο του Αγίου Μιχαήλ, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, στο Yonkers της Νέας Υόρκης. Στην επίσκεψη θα συμμετέχει και ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος.

Keywords
Τυχαία Θέματα