Νέα προκήρυξη κοινού ερευνητικού προγράμματος Κύπρου και Ρουμανίας

13:10 8/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με στόχο την ανάπτυξη της επιστημονικής και ερευνητικής συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ρουμανίας, οι δυο χώρες προχώρησαν σε νέα προκήρυξη του Κοινού Ερευνητικού Προγράμματος Συνεργασίας.

Ανακοίνωση από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας, το οποίο από πλευράς Κύπρου διαχειρίζεται το πρόγραμμα, αναφέρει ότι οι πρόνοιες του περιλαμβάνουν

τη δυνατότητα υποβολής κοινών προτάσεων για εκπόνηση ερευνητικών έργων από κυπριακούς και ρουμανικούς ερευνητικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις σε επιλεγμένες θεματικές ενότητες.

Το Ιδρυμα Προώθησης Έρευνας, συνεχίζει αναφέροντας ότι η «πρόσκληση στοχεύει στην ανάπτυξη της συνεργασίας και της δικτύωσης ερευνητικών οργανισμών και επιχειρήσεων της Κύπρου με οργανισμούς από τη Ρουμανία, για την από κοινού υλοποίηση ερευνητικών έργων σε θεματικές ενότητες που καλύπτουν την τεχνολογία, την πληροφορική και τις επικοινωνίες, το περιβάλλον και την ενέργεια, την υγεία καθώς και τα πεδία των κοινωνικών και οικονομικών επιστημών, αντικατοπτρίζοντας τα κοινά ενδιαφέροντα και τις ερευνητικές επιδιώξεις των δύο μερών».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «οι προτάσεις υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους φορείς, παράλληλα, τόσο στο Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας της Κύπρου όσο και στην Εθνική Αρχή για Επιστημονική Έρευνα της Ρουμανίας, που αποτελεί τον αντίστοιχο οργανισμό διαχείρισης του Προγράμματος στη χώρα».

Οι προτάσεις πρέπει να θέτουν σαφείς στόχους, να τεκμηριώνουν το κοινό ενδιαφέρον των ερευνητικών ομάδων των δύο χωρών και να αναδεικνύουν τη σκοπιμότητα και την αμοιβαία ωφέλεια της συγκεκριμένης συνεργασίας.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των ερευνητικών προτάσεων είναι η 20η Σεπτεμβρίου 2013. Ο συνολικός προϋπολογισμός του Προγράμματος, για τους κυπριακούς φορείς, ανέρχεται στις 200.000 ευρώ και αφορά έργα διάρκειας από 12 μέχρι 20 μήνες και προϋπολογισμού μέχρι 25.000 Ευρώ έκαστο.

Η κοινή Προκήρυξη εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Διακρατικές Συνεργασίες» της Δέσμης Προγραμμάτων του Ιδρύματος για Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία 2009-2010.

Το Ίδρυμα έχει συστήσει το Πρόγραμμα «Διακρατικές Συνεργασίες», ως το μηχανισμό υλοποίησης των προνοιών των διακρατικών συμφωνιών ή των πρωτοκόλλων συνεργασίας για έρευνα και ανάπτυξη που έχει προσυπογράψει η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και η κυβέρνηση μια άλλης χώρας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα