Λιλλήκας: Κίνδυνος από προθέσεις Κυβέρνησης για Συνεργατισμό

12:47 8/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η λύση που προτείνει η Κυβέρνηση για την ανακεφαλαιοποίηση του Συνεργατισμού γεννά σοβαρά ερωτηματικά για το μέλλον του, με τον κίνδυνο ιδιωτικοποίησής του, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, προσθέτοντας ότι η Κυβέρνηση και η Βουλή θα πρέπει να αναζητήσουν πιο αποτελεσματικές λύσεις.

Ο κ. Λιλλήκας είπε ότι “μας ανησυχεί ιδιαίτερα η κατάσταση, όπως διαμορφώνεται, και η λύση

που η Κυβέρνηση προτίθεται να δώσει στο ζήτημα ανακεφαλαιοποίησης του Συνεργατισμού”, προσθέτοντας ότι “αυτή η λύση γεννά πάρα πολλά σοβαρά ερωτηματικά για το μέλλον του Συνεργατισμού”.

“Δεν έχει ξεκαθαρίσει το πώς ο Συνεργατισμός, ο οποίος θα ανήκει πλέον στην Κυβέρνηση – θα έχει κρατικοποιηθεί κατά 98% – θα μπορέσει να αποπληρώσει το ποσό του 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ στην Κυβέρνηση για να επανέλθει στο προηγούμενο καθεστώς του”, είπε ο κ. Λιλλήκας.

Πρόσθεσε ότι “δημιουργείται τεράστιος κίνδυνος το καθεστώς που θα δημιουργηθεί, ενός κρατικοποιημένου Συνεργατισμού, να οδηγήσει στο σύντομο μέλλον στην ιδιωτικοποίηση του Συνεργατισμού”.

“Για αυτό θα πρέπει η Κυβέρνηση, αλλά και η Βουλή, η οποία έχει ρόλο, να αναζητήσουν πιο αποτελεσματικές λύσεις, αλλά και λύσεις οι οποίες θα διατηρούν τον κοινωνικό χαρακτήρα και τον κοινωνικό ρόλο του συνεργατικού κινήματος”, είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα