Να ενταθεί η προσπάθεια για περιορισμό των επιπτώσεων της κρίσης, λέει το ΕΥΡΩΚΟ

20:02 2/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η κρισιμότητα της κατάστασης στην οικονομία απαιτεί σοβαρή και συντονισμένη διαχείριση και όχι λαϊκισμούς, επιμνημόνιες δηλώσεις και αχρείαστες αντιπαραθέσεις, αναφέρει σε ανακοίνωση το ΕΥΡΩΚΟ, με αφορμή την σημερινή τοποθέτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

‘Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «ο δρόμος είναι μακρύς και απαιτείται να ενταθεί η προσπάθεια για να περιορίσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις της κρίσης στην οικονομία, το κράτος και την κοινωνία μας».

Σύμφωνα με το ΕΥΡΩΚΟ,

απαιτείται ολοκληρωμένος σχεδιασμός για αντιμετώπιση των επιπτώσεων και εξεύρεση τρόπων στήριξης των ευάλωτων ομάδων, περιορισμού της ανεργίας , δημιουργίας ανάπτυξης και αναζωογόνησης της οικονομίας, στήριξης των μικρομεσαίων και προσέλκυσης επενδύσεων.

Επιβολή ποινών για Μαρί

Σε άλλη ανακοίνωση το ΕΥΡΩΚΟ αναφέρει ότι με την επιβολή των ποινών στους τέσσερις κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι για τη φονική έκρηξη στο Μαρί, «το Κακουργιοδικείο άνοιξε μια νέα σελίδα στη δικαιοσύνη του τόπου, με την καταδίκη ενός πολιτικού προσώπου για ποινικό αδίκημα το οποίο διέπραξε με την εσφαλμένη πολιτική του δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της θητείας του ως υπουργός».

Σύμφωνα με το ΕΥΡΩΚΟ ενώ η απόφαση είναι απόλυτα σεβαστή, « η αίσθηση που δημιούργησαν πολλά γεγονότα κατά τον χειρισμό της υπόθεσης, είναι ότι δεν φτάσαμε στην απόλυτη διαφάνεια για τα όσα συνέβησαν, δεν τιμωρήθηκαν όσοι είχαν ευθύνες και ότι το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών δεν έχει ικανοποιηθεί».

«Για να αποδώσει δικαιοσύνη όπως αξίζει στους αδικοχαμένους της τραγωδίας στο Μαρί, η πολιτεία οφείλει όπως σημειώνεται και στη σημερινή απόφαση, να καλλιεργήσει μια νέα νοοτροπία και μια νέα αντίληψη σε όσους ασκούν εξουσία ώστε στο επίκεντρο της σκέψης και των ενεργειών τους να θέτουν πάνω από όλα τη νομιμότητα και τον πραγματικό σεβασμό προς την ανθρώπινη ζωή», καταλήγει το ΕΥΡΩΚΟ.

Keywords
Τυχαία Θέματα