Μνημόνιο Συνεργασίας για τα ελικόπτερα υπέγραψαν τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Άμυνας

17:39 15/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου και ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου, με σκοπό την ανάπτυξη ενιαίας στρατηγικής διαχείρισης και συντονισμού των ελικοπτέρων Agusta Westland της Αστυνομίας και της Εθνικής Φρουράς.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας προνοεί και για πρόγραμμα ενιαίας εκπαίδευσης των πληρωμάτων, ούτως ώστε να εξυπηρετούνται κατά τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο οι επιχειρησιακές ανάγκες της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση,

το Μνημόνιο περιλαμβάνει την ανάπτυξη και εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών κοινών δράσεων και προνοεί τη διεξαγωγή κοινών επιχειρήσεων, μεταξύ άλλων, στους τομείς έρευνας και διάσωσης, πυρόσβεσης, παρακολούθησης τροχαίας κίνησης, περιπολιών για πρόληψη, καταστολή και εξιχνίαση του εγκλήματος.

Προς τον καλύτερο συντονισμό των επιχειρήσεων θα συσταθεί κοινή επιτροπή συντονισμού και υλοποίησης των συμφωνηθέντων.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η κοινή διαχείριση των ελικοπτέρων και οι κοινές εκπαιδεύσεις των μελών θα συμβάλουν στην ενίσχυση της ασφάλειας στον τόπο, στον καλύτερο και αποτελεσματικότερο έλεγχο της θαλάσσιας περιοχής και στη σωστή αξιοποίηση των μέσων και του ανθρώπινου δυναμικού.

Παράλληλα με την συνεργασία αυτή θα μειωθούν σημαντικά οι δαπάνες από την εκπαίδευση του πληρώματος των ελικοπτέρων, την αμοιβαία συντήρησή τους, την αμοιβαία διάθεση και χρήση των εγκαταστάσεων και την καλύτερη αξιοποίηση των αναλώσιμων ανταλλακτικών και εξαρτημάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα