Μήνυμα ΔΕΟΚ προς Τρόικα

16:52 5/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

O Γενικός Γραμματέας της ΔΕΟΚ Διομήδης Διομήδους έστειλε σήμερα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Κύπρος χρειάζεται άμεση στήριξη του τραπεζικού συστήματος και μέτρα ανάπτυξης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας μέσω αναδιάρθρωσης της οικονομίας προς την πράσινη οικονομία.

Σε ανακοίνωσή της, με αφορμή τη σημερινή συνάντηση των ηγεσιών του συνδικαλιστικού κινήματος με το κλιμάκιο

της Τρόικα, η ΔΕΟΚ αναφέρει πως ο κ. Διομήδους σημείωσε πως “το δημοσιονομικό έλλειμμα και δημόσιο χρέος είναι διαχειρίσιμο με τα μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί πλείστα από τα οποία επηρέασαν και επηρεάζουν τους εργαζόμενους και γενικά τα μεσαία και χαμηλά εισοδηματικά στρώματα’’.

Επίσης, αναφέρει πως ο κ. Διομήδους πρόσθεσε πως ‘‘η αίτηση της Κύπρου για ένταξη στο ΕΜΣ και η κάθοδος της Τρόικα για να διαπιστώσει τις υπέρογκες ανάγκες δανεισμού της Κύπρου δεν πρέπει να οδηγήσει σε μνημονιακές πολιτικές αδυσώπητης λιτότητας, συρρίκνωσης εισοδημάτων και βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων και των ευάλωτων κοινωνικά/οικονομικά ομάδων”.

“Ο κ. Διομήδους”, γράφει η ανακοίνωση, “τόνισε επίσης κατά την συνάντηση ότι η πρωτοφανής ανεργία που μαστίζει την Κύπρο είναι αποτέλεσμα της μηδενικής ανάπτυξης της οικονομίας, αλλά και της εργοδότησης δεκάδων χιλιάδων κοινοτικών εργαζομένων με πολύ χαμηλούς μισθούς. Το φθηνό εργατικό δυναμικό επηρεάζει δραματικά την προσπάθεια βελτίωσης της παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μας”.

Επιπλέον, έδωσε έμφαση στην στην ανάγκη πάταξης της φοροδιαφυγής που αποτελεί γάγγραινα για το τόπο, τονίζοντας την ανάγκη άμεσης εφαρμογής του ΓεΣΥ για την μεταρρύθμιση του συστήματος υπηρεσιών υγείας (δημοσίων/ιδιωτικών) του τόπου και ως ένας νέος τομέας ενίσχυσης της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα