ΠΟΙΟ ΜΠΟΖΟΝΙΟ; ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΗ ΔΡΑΧΜΗ!

16:40 5/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Με 250.000 στερλίνες βραβεύτηκε μελέτη για τον πιο… ανώδυνο τρόπο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Στον πρωτότυπο οικονομικό διαγωνισμό που είχε προκηρύξει ο συντηρητικός λόρδος Γούλφσον νικητής αναδείχθηκε ο ερευνητικός οργανισμός Capital Economics με έδρα το Λονδίνο. Σύμφωνα με τη μελέτη, αν κάποτε η Ελλάδα αποφασίσει επιστροφή στη δραχμή

θα πρέπει να εισαγάγει ελέγχους κεφαλαίων, να αφήσει το νέο νόμισμά της να υποτιμηθεί ως και κατά 30-50% και να κηρύξει στάση πληρωμής των χρεών της. Στη μελέτη αναφέρεται ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να ξεκινήσει την προετοιμασία ένα μήνα νωρίτερα, στα κρυφά, αλλά να ενημερώσει τους εταίρους της μόλις τρεις ημέρες πριν το γεγονός. Η έξοδος θα πρέπει να γίνει Παρασκευή, ώστε να είναι κλειστές οι τράπεζες και οι αγορές και να αποφευχθεί ο πανικός και η φυγή κεφαλαίων. Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να υπολογίσει το χρέος της στο νέο, υποτιμημένο εθνικό νόμισμα και να κηρύξει στάση πληρωμών, ώστε το χρέος να περιοριστεί στο 60% του ΑΕΠ.

Προκειμένου να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών, η Αθήνα θα πρέπει να επιμείνει σε αυστηρές νομισματικές και δημοσιονομικές πολιτικές, γεγονός που σημαίνει ότι η σκληρή λιτότητα θα συνεχιστεί και χωρίς το ευρώ.

«Οι άνθρωποι μπορεί να διαφωνούν για το αν η αποχώρηση από το ευρώ είναι καλό πράγμα, αλλά το Βραβείο Γούλφσον έδειξε ότι μπορεί να γίνει», δήλωσε ο επικεφαλής των συντακτών της μελέτης, Ρότζερ Μπουτλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα