Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ανακοίνωσε ο Α. Σαμαράς

13:56 17/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από την 1/8/2013 ανακοίνωσε πριν από λίγο σε διακαναλικό μήνυμα του ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, λίγες μόνο ώρες πριν την ψηφοφορία στη Βουλή των Ελλήνων του πολυνομοσχεδίου που προκαλεί σειρά αντιδράσεων και κινητοποιήσεων, τόσο στους εργαζόμενους

όσο και στις τάξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καθώς ανοίγει το δρόμο για χιλιάδες απολύσεις και σειρά μέτρων που τα συνδικάτα χαρακτηρίζουν «ταφόπλακα» για τους εργαζόμενους.

Ο κ. Σαμαράς στο μήνυμα του ανέπτυξε το έργο της κυβέρνησης, λέγοντας ότι «παρά τις δυσκολίες, αυτή τη στιγμή συμβαίνουν σημαντικά – και σημαδιακά – πράγματα για τη χώρα μας». Σημείωσε ότι «αποτρέψαμε και δεν θα εφαρμοστούν μέτρα που είχαν ψηφιστεί στο μνημόνιο για να εφαρμοστούν το 2014, αποφεύγοντας «νέα μείωση στις συντάξεις και τους μισθούς των στρατιωτικών», ενώ πρόσθεσε ότι «δεν θα εφαρμοστεί και επιβολή πρόσθετου φόρου 2 τοις χιλίοις στους τζίρους των επιχειρήσεων».

Σύμφωνα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό τα δύο παραπάνω κατέστησαν δυνατά «γιατί, αντίθετα απ’ ό,τι ισχυρίζονται κάποιοι, έχουμε πετύχει τους στόχους και έχουμε σημειώσει αληθινή πρόοδο».

Αναφερόμενος στη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ο κ. Σαμαράς είπε ότι «είναι μήνες τώρα, που πήρα επάνω μου αυτή την πρώτη μεγάλη μείωση φόρων στην Ελλάδα. Δεν ήταν εύκολο. Αλλά είπα στην Τρόικα ότι με τη μείωση από το 23 στο 13% θα αυξηθεί ο τζίρος, θα αυξηθούν αντί να μειωθούν τα έσοδα του κράτους και θα περιοριστεί και η φοροδιαφυγή. Δεν το πιστεύουν ακόμα. Λέω την αλήθεια. Δέχθηκαν, όμως, να δοκιμάσουν για πρώτη φορά μείωση φορολογίας».

Όπως είπε ο ίδιος βασίστηκε για τη μείωση στις δεσμεύσεις των οργανώσεων, των επιμελητηρίων και των επιχειρηματιών ότι «με τη μείωση στο 13% και οι επιχειρήσεις δεν θα κλείσουν, και νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν, και περισσότερα έσοδα θα πάρει το κράτος». Ο κ. Σαμαράς εκτίμησε ότι «τα φορολογικά έσοδα αμέσως μπορούν να αυξηθούν», διεμήνυσε ωστόσο ότι τα καταστήματα πρέπει να κόβουν κανονικές αποδείξεις και να τις χτυπάνε στις μηχανές, ώστε όπως είπε να ανοίξει ο δρόμος να γίνουν κι άλλες φορολογικές μειώσεις, προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι «εάν η φοροδιαφυγή συνεχιστεί σαν να μη συνέβη τίποτα, τότε αυτό θα φταίει που το ΦΠΑ θα αυξηθεί αναγκαστικά και πάλι στο 23%».

Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αν αυτό το πείραμα πετύχει, θα ακολουθήσουν κι άλλες μειώσεις δυσβάστακτων φόρων, υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα θα πετυχαίνει τους δημοσιονομικούς στόχους, στο σύνολο τους.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός απευθυνόμενος «σε εκείνους που ασχολούνται καθημερινά με την Πολιτική. Είτε είναι οι ίδιοι πολιτικοί, είτε διαμορφώνουν την κοινή γνώμη», ανέφερε ότι η κυβέρνηση του μετρά μόλις ένα χρόνο ζωής και πρόσθεσε «το πώς έβλεπαν ένα χρόνο πριν την Ελλάδα στο εξωτερικό, από την Ευρώπη και την Αμερική μέχρι την Κίνα, από τις διεθνείς αγορές μέχρι τους Έλληνες και τους ξένους επενδυτές, το γνωρίζουν όλοι πολύ καλά. Και ξέρουν πόσο διαφορετικά βλέπει όλος ο κόσμος την Ελλάδα σήμερα. Γνωρίζουν ακόμα ότι η προσπάθεια μεταμόρφωσης της Πατρίδας μας, από χώρα χρεοκοπημένη σε χώρα δίχως προβλήματα, είναι από τα πιο δύσκολα εγχειρήματα που υπήρξαν ποτέ».

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι η κυβέρνηση του εργάστηκε για ένα χρόνο «σε συνθήκες πλήρους δημοκρατίας μέσα στη χώρα και πρωτόγνωρης αποσταθεροποίησης γύρω από τη χώρα» υποσχόμενος καλύτερες μέρες για το λαό. Στρέφοντας τα πυρά του στην Αντιπολίτευση, είπε ότι «δεν θα μας εμποδίσουν φωνές ή σκοπιμότητες γαντζωμένες στο χθες που έχουν συμφέρον να παραμείνει και η χώρα κολλημένη στο χθες».

«Δύναμή μας ότι η Ελλάδα του αύριο, η Ελλάδα που φτιάχνουμε χωρά όλους. Ακόμα και τους αντιπάλους μας», είπε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας ότι αντίθετα «το χθες που αφήνουμε πίσω μας, δεν χωρά πια κανένα. Ούτε εκείνους που το υπερασπίζονται».

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός κατέληξε λέγοντας ότι «σήμερα έχουμε τα πρώτα χειροπιαστά δείγματα ότι την κερδίζουμε αυτή τη μάχη. Πετύχαμε την πρώτη σημαντική βελτίωση. Και θα ακολουθήσουν κι άλλες. Δεν πανηγυρίζουμε, δεν χαλαρώνουμε, αλλά ξέρουμε πια ότι πατάμε γερά στο έδαφος. Και πίσω δεν υπάρχει».

Keywords
Τυχαία Θέματα