Για βόλεμα ημετέρων επικρίνει την κυβέρνηση το ΑΚΕΛ

13:49 17/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Οι κυβερνώντες συνεχίζουν απροβλημάτιστα το βόλεμα ημετέρων, την ώρα που όλοι αναγνωρίζουμε την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικονομία, την ώρα που η Τρόικα βρίσκεται στην Κύπρο, απαιτώντας ενδεχομένως περαιτέρω αντιλαϊκά μέτρα και περικοπές, δήλωσε την Τετάρτη ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού.

Σε δηλώσεις στα κεντρικά γραφεία του ΑΚΕΛ,

ο κ. Δαμιανού είπε ότι «στα πλαίσια άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου με πρωτοβουλία του ΑΚΕΛ – Αριστερά – Νέες Δυνάμεις, την Τρίτη εξετάστηκε η διαδικασία με την οποία παρά τη ρητή απαγόρευση για προσλήψεις που υπάρχουν στον προϋπολογισμό για το 2013, το Υπουργικό Συμβούλιο, με αριθμό αποφάσεων του, παρακάμπτει την απαγορευτική πρόνοια του νόμου και δια της πλαγίου προχωρεί σε αγορά υπηρεσιών».

Πρόσθεσε ότι «αυτή η ενέργεια και πάλι έχει ως αποτέλεσμα τη σοβαρή επιβάρυνση των δημοσίων οικονομικών».

Ο κ. Δαμιανού είπε ότι «το κόστος στα δημόσια ταμεία για την απασχόληση των οκτώ ατόμων που βρίσκονται στο Προεδρικό πλησιάζει τις 300 χιλιάδες ευρώ, υπερδιπλάσιο σε σύγκριση με την προηγούμενη πενταετία».

Ανέφερε ότι «ακόμη παραμένει άγνωστο το κόστος της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου για πρόσληψη ειδικών συνεργατών δίπλα από τους Υπουργούς, απόφαση για την οποία όλοι οι αρμόδιοι, προεξάρχοντος του Γενικού Εισαγγελέα, δήλωσαν άγνοια και ενόχληση αφού όπως λέχθηκε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο είναι και παράτυπη και παράνομη».

Ο Άριστος Δαμιανού κάλεσε «άμεσα το Υπουργικό Συμβούλιο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παρά την ύπαρξη τετελεσμένων, όπως προχωρήσουν άμεσα σε άρση της παρανομίας».

«Ταυτόχρονα καλούμε τους κυβερνώντες όπως επιδείξουν μεγαλύτερη ευαισθησία, αφού την ίδια ώρα που η κοινωνία ολόκληρη ταλανίζεται από οικονομικά προβλήματα, οι ίδιοι επιβαρύνουν τα δημόσια ταμεία με προσλήψεις, το κόστος των οποίων καλείται να καλύψει ο απλός πολίτης», είπε καταλήγοντας ο κ. Δαμιανού.

Keywords
Τυχαία Θέματα