Ποιοι εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα

Σημειώνεται ότι χθες με ψήφους των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, υπερψηφίστηκε, επί της αρχής, το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Εν τω μεταξύ σήμερα κατά την έναρξη της συζήτησης ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε αλλαγές που αφορούν το ζήτημα της διαθεσιμότητας σύμφωνα με τις οποίες εξαιρούνται από διαθεσιμότητα δημόσιοι υπάλληλοι με ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρώ και είναι προστάτες αναπήρων.

Πιο ειδικά σύμφωνα με την τροπολογία

Αυξάνεται στο διπλάσιο δηλαδή στα 12.000 ευρώ,

αντί 6.000 ευρώ όπως αρχικά προβλεπόταν, το όριο του ετήσιου εισοδήματος προκειμένου να εξαιρεθεί από τη διαθεσιμότητα δημόσιος υπάλληλος που είναι προστάτης ανάπηρου τέκνου ή συζύγου.

-Το ίδιο χρηματικό όριο, δηλαδή 12.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα, ισχύει και για τη γονική μέριμνα τέκνου.

-Εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα οι δικαστικοί συμπαραστάτες, οι δημοτικοί αστυνομικοί σε δήμους με πληθυσμό κάτω των 5000 κατοίκων.

-Κατά τη διάρκεια της διαθεσιμότητας ο δημόσιος υπάλληλος είναι ασφαλισμένος.

Επίσης προστέθηκε στις εξαιρέσεις από τη κινητικότητα και ο δικαστικός συμπαραστάτης, δυνάμει δικαστικής απόφασης.

5. Οι διαδικασίες ΑΣΕΠ και ειδικά ο γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, η διαδικασία πλήρωσης θέσεων με σειρά προτεραιότητας η οποία διενεργείται εξ ολοκλήρου από το ΑΣΕΠ και ο διαγωνισμός εισαγωγής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, μοριοδοτούνται επιπρόσθετα κατά την αποτίμηση των προσόντων των δημοσίων υπαλλήλων και κατά την επιλογή των υπαλλήλων για να εξέλθουν από το καθεστώς της κινητικότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα