Μειώνει η λιποαναρρόφηση τον κίνδυνο για καρκίνο του δέρματος;

17:32 31/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Έχουμε ακούσει πολλές φορές πόσο σημαντικό είναι να προφυλάσσουμε το δέρμα μας από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου για να προλάβουμε την εμφάνιση καρκίνου του δέρματος. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι φοράμε καπέλο, βάζουμε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας και αποφεύγουμε τον ήλιο τις μεσημεριανές ώρες. Φαίνεται όμως ότι υπάρχει και κάτι άλλο που μπορούμε να κάνουμε για να μειώσουμε τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου.

Μια πρόσφατη

μελέτη από το πανεπιστήμιο του Rutgers υποστηρίζει πως η λιποαναρρόφηση πιθανόν επηρεάζει και προφυλάσσει τον οργανισμό από την εμφάνιση του καρκίνου στο δέρμα. Οι ερευνητές είδαν πως μόλις αφαίρεσαν κοιλιακό λίπος από παχύσαρκο ποντίκι, είχαν αυτομάτως 75 με 80% μικρότερο ρίσκο ανάπτυξης καρκίνου από τις υπεριώδεις ηλιακές ακτίνες.

«Προφανώς στα ποντίκια, το κοιλιακό λίπος συγκρατεί κάποια πρωτεΐνη που ενισχύει τις πιθανότητες για εμφάνιση καρκίνου. Μετά την λιποαναρρόφηση, μείωθηκε το λίπος, μειώνοντας την πιθανότητα εμφάνισης καρκινικών κυττάρων» δηλώνει ο πλαστικός χειρουργός Leslie Stevens, από το Beverly Hills. Όμως οι ερευνητές δεν έχουν καταλήξει ακόμα εάν η κλασική μέθοδος απώλειας βάρους ή από κάποια άλλη μέθοδος είναι εξίσου αποτελεσματικές με την μέθοδο της  λιποαναρρόφησης.

Ο Andrew Ordon, πλαστικός χειρουργός από το Beverly Hills, λέει πως το συμπέρασμα της μελέτης είναι απόλυτα σαφές.”Ξέρουμε πως αν κανείς διατηρεί χαμηλό βάρος, το ανοσοποιητικό του σύστημα είναι πιο δυνατό, κι αν έχει καλύτερο ανοσοποιητικό μπορεί καλύτερα να «πολεμήσει» κάθε είδος καρκίνου. Επιπλέον, εάν είναι κάποιος παχύσαρκος η πιθανότητα δημιουργίας κάποιου τύπου καρκίνου είναι πιο αυξημένη. Αυτό συμβαίνει γιατί κυκλοφορεί στο σύστημα του «κακό» λίπος, ενώ τα επίπεδα γλυκόζης και ινσουλίνης είναι χαμηλά. Όλο αυτό μαζί επηρεάζει αρνητικά το ανοσοποιητικό σύστημα και το κάνουν αδύναμο.”

Keywords
Τυχαία Θέματα