Περισσότερη πρόοδο ζητά η Κομισιόν για το ΠΔΠ

17:32 31/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρέτισε μεν την πρόοδο που επιτεύχθηκε στις διαπραγματεύσεις για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ στη διάρκεια του Ατυπου Συμβουλίου Ευρωπαίων Υπουργών και Υφυπουργών Ευρωπαϊκών Θεμάτων, αλλά τόνισε ότι ανέμενε περισσότερα βήματα προόδου.

“Το τι συνέβη στη Λευκωσία κατά τη διάρκεια της Ατυπης Συνόδου των Υπουργών και Υφυπουργών είναι ότι επιτεύχθηκε κάποια πρόοδος σε αρκετά σημεία, ίσως όμως όχι τόσο μεγάλη πρόοδος όσο θα επιθυμούσαμε ως Επιτροπή”, δήλωσε ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν Πατρίτσιο Φιορίλι.

Ωστόσο, ο κ. Φιορίλι αναφέρθηκε

και στις θετικές πτυχές, λέγοντας ότι στο Ατυπο Συμβούλιο εκφράστηκε η δέσμευση του Συμβουλίου να υπάρξει μια γενική συμφωνία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το ΠΔΠ το αργότερο μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου.

Αυτό που είναι σημαντικό, δήλωσε, είναι ότι μια γενική συμφωνία θα πρέπει να επιτευχθεί μέχρι το τέλος του έτους, η οποία θα επιτρέψει την έναρξη των συζητήσεων για την επίτευξη συμφωνίας σχετικά με τις τομεακές πολιτικές, που θα διαρκέσουν περίπου ένα χρόνο, δηλαδή μέχρι τον Ιανουάριο του 2014.

«Όλα τα προγράμματα πρέπει να είναι έτοιμα μέχρι τότε», τόνισε.

Επιπλέον, είπε ότι η περαιτέρω πρόοδος που έχει επιτευχθεί στη Λευκωσία αφορά στο γεγονός ότι τα κράτη μέλη έχουν επαναλάβει πως ο προϋπολογισμός θα δίνει έμφαση στην ανάπτυξη.

Καταλήγοντας, είπε ότι σχεδόν 20 κράτη μέλη πιστεύουν ότι η πρόταση της Επιτροπής για το ΠΔΠ είναι ορθή, ορισμένες άλλες χώρες πιστεύουν ότι πρέπει το ποσό του προϋπολογισμού να είναι ψηλότερο, ενώ έξι έχουν την άποψη ότι οι περικοπές είναι απαραίτητες.

Keywords
Τυχαία Θέματα