Με την τελική αγόρευση Κυπριανού συνεχίστηκε η δίκη για τη δολοφονία του Α. Χατζηκωστή

17:54 9/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Στην «αμέλεια, τις ελλείψεις και τις παραλείψεις» της ανακριτικής ομάδας, η οποία ανέλαβε την εξιχνίαση της δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος “Δίας” και της τηλεόρασης “Σίγμα” Άντη Χατζηκωστή, επικεντρώθηκε ο συνήγορος υπεράσπισης της 3ης κατηγορούμενης Έλενας Σκορδέλη, Μιχαλάκης Κυπριανού, κατά την ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης, η οποία διεξάγεται στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας.

Σήμερα, τρίτη ημέρα της τελικής του αγόρευσης, ο κ. Κυπριανού έκανε λόγο για “πρωτάκουστη στα αστυνομικά χρονικά της Κύπρου

γενναιοδωρία του κράτους να δίδει άφεση αμαρτιών σε ένα εγκληματία δολοφόνο (Φάνος Χατζηγεωργίου) και απλόχερα να του αμείβει και να δίδει ανταλλάγματα σε αυτόν και στους φίλους του, για να αποσπάσει μια κατά παραγγελία κατάθεση εναντίον της Έλενας Σκορδέλη και του αδελφού της 2ου κατηγορούμενου Τάσου Κρασοπούλη”.

Όπως υποστήριξε ο κ. Κυπριανού, “υπήρξε καθυστέρηση στη διεξαγωγή έρευνας, για εντοπισμό του όπλου”, συμπληρώνοντας πως η αστυνομία “είχε πληροφορία ότι το όπλο το απέκρυψαν σε κιούγκι στο Τσέρι και δεν πήγε να το ψάξει”.

“Ο δε ισχυρισμός της Αστυνομίας ότι είχε πολλά κιούγκια στο Τσέρι και ότι θα τους έβλεπαν οι δράστες που θα έψαχναν είναι γελοιωδέστατος”, είπε.

Υποστήριξε ακόμα πως “ενώ η ανακριτική ομάδα βρήκε ένα σημαντικό ποσό σε μετρητά και μια επιταγή στο σπίτι του Κώστα Προεστού, ενός οδοκαθαριστή, ο οποίος μετά δυσκολίας μπορούσε να συντηρεί την οικογένεια του, ωστόσο ο ίδιος προέβαλε διάφορους ισχυρισμούς που δεν διερευνήθηκαν εις βάθος, ως προς την επιταγή του που εκδόθηκε από τον Λουκά Πιερή, messenger στο Υπουργείο Παιδείας”.

Επίσης, διερωτήθηκε γιατί δεν ερωτήθηκε η πελάτισσα του, Έλενα Σκορδέλη, κατά την ανάκριση της, εάν πράγματι αυτή πληροφόρησε τον 1ο κατηγορούμενο Ανδρέα Γρηγορίου, ως προς τις ώρες που ο Άντης Χατζηκωστής επέστρεφε το βράδυ στο σπίτι του από την εργασία του και γιατί δεν ερωτήθηκε περί του ίδιου ισχυρισμού, δηλαδή για την ώρα που επέστρεφε ο Άντης το βράδυ στο σπίτι του.

Σημείωσε ακόμα “γιατί η ανακριτική ομάδα δεν ρώτησε τον Αντρέα Γρηγορίου αν πράγματι ο ίδιος ρώτησε ποτέ την Σκορδέλη και τον Τάσο να πληροφορηθεί την ώρα που ο Άντης επιστρέφει το βράδυ στο σπίτι του από τη δουλειά”.

Η υπεράσπιση της Έλενας Σκορδέλη ανέφερε ακόμα πως “η αστυνομία απώλεσε την ευκαιρία να καλέσει ως μάρτυρα την αλλοδαπή οικιακή βοηθό του 2ου κατηγορούμενου, η οποία διέμενε στην οικία του τον Δεκέμβριο του 2009, δηλαδή κατά τον ουσιώδη χρόνο που έλαβε χώρα, πάντοτε κατά τους ισχυρισμούς του Φάνου, η επίσκεψη του Φάνου στο σπίτι του 2ου κατηγορούμενου”.

“Η αλλοδαπή αυτή ονόματι Hathily από Βιετνάμ εγκατέλειψε την Κύπρο αφού συνελήφθηκε και απελάθηκε ένα χρόνο μετά, σε άγνωστο προορισμό και έτσι οι κατηγορούμενοι 2 και 3 δεν μπόρεσαν να την καλέσουν ως μάρτυρα. Ίσως εδώ θα πρέπει να σχολιάσουμε την από μέρους της Αστυνομίας παράλειψη να πάρει κατάθεση από την αλλοδαπή οικιακή βοηθό, αν ήθελε να διαπιστώσει, αν πράγματι είδε τον 1ο κατηγορούμενο μαζί με τον Φάνο Χατζηγεωργίου να επισκέπτεται το σπίτι του Τάσου Κρασοπούλη κατά την περίοδο του Δεκέμβρη 2009, σε χρονική περίοδο που εργαζόταν και διέμενε στο σπίτι του Κρασοπούλη”, είπε ο δικηγόρος της Σκορδέλη.

Συνέχισε λέγοντας: “Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι μια διαλεκτή ανακριτική ομάδα που χειρίζεται υποθέσεις σοβαρών εγκλημάτων, να μην είχε σκεφθεί να ανακρίνει και την οικιακή βοηθό, εφόσον η τύχη της διαλεύκανσης της υπόθεσης θα εκρίνετο εάν έλεγε την αλήθεια ο Φάνος ότι έγινε τέτοια επίσκεψη. Βέβαια, κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ότι έγινε τέτοια ανάκριση αλλά οι απαντήσεις να μην κρίθηκαν ικανοποιητικές για την Αστυνομία και να μην οδηγούσαν σε ενίσχυση της μαρτυρίας του Φάνου”.

Επιπρόσθετα, ο κ. Κυπριανού ανέφερε στο δικαστήριο πως “ο Φάνος Χατζηγεωργίου δεν εξετάστηκε από γιατρό κατά πόσο έφερε οποιοδήποτε τραύμα ή μώλωπα, που πιθανόν να δημιουργείτο με την χρήση του κοντόκαννου που όπως δηλώθηκε από τον εμπειρογνώμονα οπλουργό της αστυνομίας ΜΚ13 Βίκτωρα Ακάμα ότι το κοντόκαννο είναι επικίνδυνο για το χειριστή και μπορεί να τον τραυματίσει”, για να προσθέσει πως “δεν παραλήφθηκαν τα ενδύματα και υποδήματα του Φάνου, τα οποία φορούσε το βράδυ της δολοφονίας, για πιθανή ανίχνευση υπολειμμάτων πυρίτιδας από την εκπυρσοκρότηση του όπλου”.

Επίσης, είπε πως “δεν παραλήφθηκαν ο κάλαθος των άπλυτων ρούχων με το περιεχόμενο τους, ούτε τα παπούτσια του, ούτε τις κάλτσες του, ούτε τα γάντια του αν φορούσε και/ή εσώρουχα του, ούτε εξέτασε το πάτωμα του διαμερίσματος με πιθανότητα να βρεθούν στοιχεία, που θα συνέδεαν την παρουσία του Φάνου στη σκηνή του εγκλήματος και σε χώρους, όπου πιθανόν να απέκρυψε το όπλο, στη περιοχή του Κούλλη Κοσσιάρη”.

“Να σημειωθεί”, είπε ο κ. Κυπριανού, “ότι από τις πρώτες ώρες της δολοφονίας η αστυνομία είχε κάποιες πληροφορίες, για την εμπλοκή του Φάνου και γι’ αυτό προσέτρεξε να τον εντοπίσει στο σπίτι της μητέρας του και αργότερα στο διαμέρισμα, που συζούσε με την Παναγιώτα Πεντόντζιη”.

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο στις 09:00, με συνέχιση της τελικής αγόρευσης του δικηγόρου της Έλενας Σκορδέλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα