Με ρυθμό 3,1% αναπτύχθηκε η οικονομία των ΗΠΑ το γ΄ τρίμηνο

22:30 20/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μεγαλύτερη ανάπτυξη από την αρχική εκτίμηση, κατά 3,1%, παρουσίασε η οικονομία των ΗΠΑ το τρίτο τρίμηνο, ανακοίνωσε την Πέμπτη το αμερικανικό Υπουργείο Εμπορίου, καθώς οι αναλυτές προειδοποιούν ενάντια στην πολύ αισιοδοξία.

Η αύξηση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος την περίοδο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου αναθεωρήθηκε προς τα πάνω από την προηγούμενη εκτίμηση του 2,7% και 2,0%, σημειώνει το αμερικανικό Υπουργείο.

Το υψηλότερο ποσοστό αντανακλά τις αναθεωρήσεις προς τα πάνω των καταναλωτικών δαπανών, των εξαγωγών

και των δαπανών της Κυβέρνησης, καθώς και αναθεώρηση προς τα κάτω των εισαγωγών. Κατά το δεύτερο τρίμηνο, το πραγματικό ΑΕΠ αυξήθηκε 1,3%.

Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ αναφέρει ότι η αναθεώρηση “δεν έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τη γενική εικόνα της οικονομίας για το τρίτο τρίμηνο, εκτός από το ότι οι προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες δείχνουν τώρα μια μικρή ισχυροποίηση και οι εισαγωγές παρουσιάζουν τώρα μια ύφεση”.

Η προσωπική κατανάλωση αυξήθηκε 1,6% το τρίτο τρίμηνο, σε σύγκριση με αύξηση 1,5% το προηγούμενο τρίμηνο.

Εξάλλου, οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν το Νοέμβριο, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο σε διάστημα τριών ετών.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 5,9%, φθάνοντας στα 5,04 εκατομμύρια τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Κτηματομεσιτών.

Οι πωλήσεις βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδό από το Νοέμβριο του 2009, όταν είχαν ανέλθει σε 5,44 εκ., προσθέτει ο Σύνδεσμος.

Keywords
Τυχαία Θέματα