Δείτε το τέλος του κόσμου live

Η διαδικτυακή διαστημική κάμερα θα μεταδίδει ζωντανά όλα τα κοσμικά φαινόμενα όπως μια ηλιακή καταιγίδα, την απειλητική έλευση στη Γη ενός αστεροειδούς και οτιδήποτε άλλο μπορεί να επιφέρει το τέλος του κόσμου σύμφωνα με την προφητεία των Μάγια που αναφέρεται στο τέλος του κόσμου.

Το Slooh θα μεταδίδει ζωντανά εικόνες από

αστεροσκοπεία στην Αριζόνα και τις Κανάριες Νήσους στη δυτική ακτή της Αφρικής.

Σύμφωνα με το ημερολόγιο των Μάγια αύριο κλείνει ένας κύκλος της δημιουργίας, ωστόσο επιστήμονες τονίζουν ότι οι Μάγια, το πιθανότερο δεν είχαν σκεφτεί ποτέ ότι αυτό σημαίνει και το τέλος του κόσμου, αντίθετα μάλλον θα υποδέχονταν μια καινούργια ημερολογιακή αρχή.

Η NASA και άλλοι φορείς έχουν επανειλημμένα προσπαθήσει να καθησυχάσουν τον κόσμο λέγοντας ότι δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα το ιδιαίτερο την Παρασκευή.

Μάλιστα ανάρτησε στο “YouTube” ένα βίντεο με τίτλο: “Γιατί ο κόσμος δεν τελείωσε χθες”.

Και όμως η αυριανή ημέρα έχει κάτι το ιδιαίτερο καθώς συμπίπτει με το χειμερινό ηλιοστάσιο και συγκεκριμένα έχουμε την έναρξη του χειμώνα στο Βόρειο Ημισφαίριο και την αρχή του καλοκαιριού στο Νότιο.

Όμως στο χειμερινό ηλιοστάσιο ο Ήλιος θα σταματήσει απειροελάχιστα όταν φτάσει στο πιο νότιο σημείο του Ουρανού και στη συνέχεια θα αρχίσει και πάλι την ετήσια πορεία του προς τα Βόρεια.

Έτσι αύριο οι κάτοικοι του Βορείου Ημισφαιρίου θα ζήσουν την μικρότερη ημέρα της χρονιάς και στο Νότιο θα απολαύσουν την πιο λαμπερή ημέρα του 2012. Το επόμενο θερινό ηλιοστάσιο θα είναι τον Ιούνιο.

Συνεχίστε τη ζωή σας κανονικά συμβουλεύουν οι επιστήμονες καθώς όπως λένε αν έρθει το τέλος της Γης αυτό θα γίνει σε 4,4 δισεκατομμύρια χρόνια όταν ο Ήλιος θα πάψει να παράγει θερμότητα, εάν βέβαια έως τότε δεν την έχει καταστρέψει ο άνθρωπος.

Όσον αφορά το Slooh έχει ήδη ξεκινήσει και προβάλει εικόνες από τις 17 Δεκεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα