Εκπρόσωπος: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει την πολιτική της στο θέμα του ΦΑ

20:55 20/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει την υλοποίηση της πολιτικής της που αποδίδει καρπούς στο θέμα του φυσικού αερίου, η οποία έβαλε την Κύπρο στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη και της προσέδωσε αξιοπιστία, παρά τα προβλήματα που προσπαθεί να προκαλέσει η αντιπολίτευση σ’ αυτό το εθνικής σημασίας θέμα, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.
Σε γραπτή απάντησή του για τα περί του φυσικού αερίου, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «όσο και αν προσπαθήσει η αντιπολίτευση δεν μπορεί να διαγράψει

ένα αδιαφιλονίκητο γεγονός. Ότι είναι η Κυβέρνηση Χριστόφια που αποφασιστικά και ουσιαστικά προώθησε το θέμα του φυσικού αερίου, με την καλά σχεδιασμένη και ολοκληρωμένη πολιτική που ακολουθεί».

Παρά τα προβλήματα που προσπαθεί να προκαλέσει η αντιπολίτευση σ’ αυτό το εθνικής σημασίας θέμα, η Κυβέρνηση θα συνεχίσει την υλοποίηση της πολιτικής της που αποδίδει καρπούς, έβαλε την Κύπρο στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη και της προσέδωσε αξιοπιστία, είπε ο Εκπρόσωπος. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, είπε, «ότι ολόκληρη η διεθνής κοινότητα αναγνωρίζει το κυριαρχικό δικαίωμα της Κύπρου να εκμεταλλεύεται το φυσικό της πλούτο μέσα στα όρια της δική της ΑΟΖ και που καταδικάζει τις προκλήσεις της Τουρκίας».
Ο Εκπρόσωπος ανέφερε ότι τις διαπραγματεύσεις με τις ενδιαφερόμενες εταιρείες, η Κυβέρνηση τις διεξάγει ακολουθώντας όλες τις πρόνοιες που προβλέπει ο σχετικός νόμος. «Τα όσα αναφέρει η αντιπολίτευση περί της κατάταξης των εταιρειών καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα», επεσήμανε, προσθέτοντας ότι η «κατάταξη των εταιρειών βασίζεται πάνω σε συγκεκριμένο αριθμό κριτηρίων και είναι πάνω σ’ αυτή τη βάση που η Κυβέρνηση έλαβε τις αποφάσεις της έπειτα από αξιολόγηση της ομάδας των ειδικών εμπειρογνωμόνων που συμβουλεύεται».

Για τις δηλώσεις του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας Γιώργου Λιλλήκα, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «αφού ο κ. Λιλλήκας απέτυχε να πείσει ότι διαθέτει σοβαρή πρόταση για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, προβάλλει αίτημα για σύσκεψη υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας».
Αυτό που πρέπει να κάνει ο κ. Λιλλήκας, συμπλήρωσε, «είναι να πείσει ότι διαθέτει πρόταση που να αντέχει στη λογική των πραγματικών δεδομένων και να την καταθέσει. Μέχρι τώρα, πέρα από γενικόλογες διακηρύξεις και συνθήματα, τίποτα ουσιαστικό δεν έχουν ακούσει οι πολίτες».

Keywords
Τυχαία Θέματα