Με προσφυγή στο ΕΔΑΔ απειλούν οι μουσουλμάνοι στην Ελλάδα

17:03 9/8/2012 - Πηγή: OnlyCY
Θα προσφύγομε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), αν δεν κατασκευαστεί τέμενος στην Αθήνα, δήλωσε ο πρόεδρος Μουσουλμάνων Ελλάδας στην εφημερίδα Χουριέτ.

Σε ανταπόκριση από την Αθήνα, η Χουριέτ γράφει ότι στο θέμα τεμένους στην Αθήνα επικρατεί πλήρης ασάφεια. Η Ελλάδα

είχε αποφασίσει τον περασμένο Σεπτέμβριο να μετατρέψει σε τέμενος μια παλιά αποθήκη των Ναυτικών Δυνάμεων, στο Βοτανικό, έκτασης 1000 τετραγωνικών μέτρων.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Μουσουλμάνων στην Ελλάδα, Ελληνας πολίτης, Ναϊμ Ελγκανχτούρ, δήλωσε στην εφημερίδα ότι θα περιμένουν μέχρι τον Οκτώβριο. «Αν δεν τηρηθούν οι υποσχέσεις που δόθηκαν, θα αποταθούμε στο ΕΔΑΔ».

Στο μεταξύ, η Χουριέτ, σε ανταπόκριση και πάλι από την Αθήνα, με τον τίτλο «Το ναμάζι στο τέμενος έμεινε για άλλο Μπαϊράμι», γράφει ότι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, που κάνει προσπάθεια να προσελκύσει περισσότερους Τούρκους τουρίστες στην πόλη του, προέβη σε ενέργειες για να λειτουργήσει το Γενί Τζαμί που είναι κλειστό από 1924, κατά τη διάρκεια του Ραμαζάν Μπαϊράμ, αλλά, προς το παρόν, οι ενέργειές του δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα.

Το Γενί Τζαμί χρησιμοποιείται ως Μουσείο και στην πρόταση του κ. Μπουτάρη, μέχρι στιγμής, δεν δόθηκε απάντηση από το ελληνικό ΥΠΕΞ και το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα