Με μαρτυρία του Π. Τσιακκούρα συνεχίστηκε η δίκη για το φόνο Α. Χατζηκωστή

17:03 9/8/2012 - Πηγή: OnlyCY
Ουδέποτε έφερε όπλο όταν φρουρούσε τον 1ο κατηγορούμενο για το φόνο του Αντη Χατζηκωστή, Ανδρέα Γρηγορίου Κασάπη, δήλωσε ενώπιον του Κακουργιοδικείου ο Παναγιώτης Τσιακκούρας, εξάδελφος του 1ου κατηγορούμενου, που έδωσε μαρτυρία την Πέμπτη ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη για τη δολοφονία του Αντη Χατζηκωστή.

Εξεταζόμενος αρχικά από το δικηγόρο του Γρηγορίου, Μιχάλη Πική, ανέφερε πως είναι εξάδελφος του 1ου κατηγορούμενου και ότι βρέθηκε δίπλα του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, αμέσως μετά τη μεταφορά του Γρηγορίου από το σημείο της έκρηξης στις 25 Δεκεμβρίου

του 2009.

Ο Τσιακκούρας είπε ότι στην πρώτη του προσπάθεια να εντοπίσει τον εξάδελφο στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας δεν τον αναγνώρισε επειδή ήταν αξύριστος, ολόμαυρος και είχε εγκαύματα στο πρόσωπο.

Ανέφερε επίσης ότι ο εξάδελφός του πονούσε πολύ και ότι δεν ήταν σε θέση να μιλήσει. Ο κ. Τσιακκούρας είπε ότι δεν είδε το Φάνο Χατζηγεωργίου ή τον Γρηγόρη Ξενοφώντος το βράδυ της 25ης Δεκεμβρίου, ούτε και τον Γιώργο Ζαβράντωνα.

Συνεχίζοντας είπε ότι το βράδυ της 26ης Δεκεμβρίου επισκέφθηκαν τον Γρηγορίου, ο Φάνος Χατζηγεωργίου, ο Πετρής Κερτίκκης, ο Πάμπος, ο Γρηγόρης Ξενοφώντος  και ο αδελφός του Γρηγορίου Χάρης και συμφώνησαν να προσέχουν τον 1ο κατηγορούμενο με βάρδιες ανά δύο.

Ανέφερε επίσης στο Δικαστήριο ότι η οικογένεια του Γρηγορίου ζήτησε από την Αστυνομία προστασία και δύο μέρες μετά την έκρηξη άρχισε να φρουρείται και από αστυνομικό.

Είπε ακόμα ότι συνέχισε να φρουρεί τον εξάδελφό του με τους υπόλοιπους φίλους του και στο Ιπποκράτειο μέχρι τη σύλληψη του Γρηγορίου.

Κληθείς να διευκρινίσει γιατί αφού ο Γρηγορίου φρουρείτο από την Αστυνομία, τον πρόσεχαν και οι φίλοι του, ο Τσιακκούρας ανέφερε πως εάν μαζί με τον αστυνομικό υπήρχαν άλλα δύο άτομα αυτός που ήθελε να βλάψει τον Γρηγορίου θα το σκεφτόταν δύο φορές.

Ο κ. Τσιακκούρας ανέφερε ότι ο Χατζηγεωργίου πήγαινε στο νοσοκομείο να προσέχει τον Ανδρέα με μοτοσικλέτα, ο Κερτίκκης με το αυτοκίνητο του μέχρι την 1η Ιανουαρίου όποτε άρχισε να πηγαίνει με τη μοτοσικλέτα του Γρηγορίου, ενώ είπε πως δεν γνωρίζει με ποιό μεταφορικό μέσο πήγαινε στο Νοσοκομείο και στο Ιπποκράτειο ο Γρηγόρης Ξενοφώντος.

Αντεξεταζόμενος από τη Δικηγόρο της Δημοκρατίας Ελενα Κλεόπα, ο Τσιακκούρας είπε ότι έχει από παιδί το παρατσούκλι «Brutal» και ότι το έδωσε ο ίδιος στον εαυτό όταν έπαιζε ένα ηλεκτρονικό παιγνίδι. Στην υπόδειξη της κ. Κλεόπα ότι το παρατσούκλι του σημαίνει «κτηνώδης», ο Τσιακκούρας είπε πως δεν σημαίνει μόνο αυτό και πως όταν το επέλεξε δεν γνώριζε τι σημαίνει και το επέλεξε απλά επειδή του άρεσε.

Ανέφερε επίσης ότι υπηρέτησε στα ΛΟΚ και ότι από το 2005 ενώ ήταν μαθητής δούλευε ως φρουρός ασφαλείας σε νυκτερινό κλαμπ. Περαιτέρω εξήγησε ότι για να δουλεύει ως φρουρός πήγε μόνος του και βρήκε τον ιδιοκτήτη  του κέντρου που τον εργοδότησε.

Ερωτώμενος, είπε στο Δικαστήριο ότι και στο Μάντσεστερ που σπουδάζει τώρα εργάζεται σαν φρουρός ασφαλείας σ

Keywords
Τυχαία Θέματα