Μαύρου: Υπερβολική η αντίδραση για το ΡΙΚ

16:47 31/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Πρέπει να διαχωρίσουμε δυο πράγματα: την αξιολόγηση της δουλειάς που έχει γίνει στο ΡΙΚ και τις απαιτήσεις που έχουμε περαιτέρω, ανέφερε από την Πάφο η Υπουργός Εσωτερικών Ελένη Μαύρου.

«Αν κάποιος κοιτάξει τα τελευταία χρόνια θα δεί ότι και η διαχείριση του δημόσιου χρήματος είναι πολύ πιο αποτελεσματική. Και μόνο το γεγονός ότι σε δύο χρόνια η κρατική χορηγία μειώθηκε 20 περίπου τοις εκατόν λαμβάνοντας υπόψην και τις αυξημένες ανάγκες της Ευρωπαικής Προεδρίας είναι ενδεικτικό», ανέφερε η Ελένη

Μαύρου.

«Το γεγονός ότι το ΡΙΚ διαδραματίζει ένα ρόλο πολύπλευρο πέραν της ενημέρωσης και της προβολής των θέσεων όλων των πολιτικών κομμάτων στον πολιτισμό, στις κυπριακές παραγωγές που δημιουργούν θέσεις εργασίας, δίνουν την ευκαιρία δημιουργικής έκφρασης, το γεγονός ότι από όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου εκφράζεται η εκτίμηση ότι βελτιώθηκαν οι διαδικασίες, υπάρχει χρηστή διοίκηση και αξιοκρατία στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό νομίζω απαντά στο πρώτο», σημείωσε η κ. Μαύρου.

Οπως είπε η κ. Μαύρου απαιτήσεις από τη δημόσια Ραδιοτηλεόραση όλοι έχουμε περισσότερες, και η Βουλή έχει και λόγο ιδιαίτερο και ρόλο να διαδραματίσει.

«Θεωρώ όμως υπερβολική την αντίδραση λαμβάνοντας υπόψην ότι τους τελευταίους 2-3 μήνες η ίδια η Βουλή έχει παρέμβει επανειλημμένα αλλάζοντας τα οικονομικά δεδομένα του Ιδρύματος και θεωρώ ότι είναι εκτός των πολιτικών ηθών που όλοι θα θέλαμε χαρακτηρισμοί όπως ανίκανοι και ότι άλλο ακούστηκε αυτές τις μέρες”, είπε.

Πρόσθεσε ότι στη Βουλή θα δοθούν όλα τα στοιχεία που θέλει να έχει στη διάθεσή της και “νομίζω ότι με ήθος και δημιουργική ανταλλαγή απόψεων και οι απόψεις της Βουλής θα γίνουν σεβαστές αλλά και το έργο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης”.

Keywords
Τυχαία Θέματα