Συμεού: Τα μέλη του ΔΣ του ΡΙΚ δεν είναι κομματικοί κομισάριοι

15:47 31/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τα μέλη του ΔΣ του ΡΙΚ δεν είναι κομματικοί κομισάριοι, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΡΙΚ Μάκης Συμεού, ξεκαθαρίζοντας, παράλληλα, ότι δεν τίθεται θέμα παραίτησης του ΔΣ γιατί κάτι τέτοιο, όπως είπε, θα επιβεβαίωνε τις αβάσιμες κατηγορίες εναντίον του Ιδρύματος.

Το ΔΣ του ΡΙΚ συνήλθε εκτάκτως το πρωί για να μελετήσει τις τελευταίες εξελίξεις

σχετικά με την αναβολή της έγκρισης του προϋπολογισμού του από τη Βουλή.

Με ομόφωνη ανακοίνωσή του, την οποία ανέγνωσε το μέλος του ΔΣ Γιώργος Γεωργίου στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου, το ΔΣ εκφράζει τη λύπη του για την αναβολή της έγκρισης των προϋπολογισμών του από τη Βουλή, «γεγονός που δημιουργεί πολλά και αλυσιδωτά προβλήματα στο ΡΙΚ, με πιο σημαντικό την αδυναμία καταβολής των μισθών Μαρτίου στους εργαζομένους στο ΡΙΚ».

Αναφέρει, επίσης, ότι «ευελπιστούμε ότι θα επικρατήσουν πιο νηφάλιες σκέψεις και ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων θα κρατήσει ζωντανή τη φωνή της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης για το καλώς νοούμενο συμφέρον του λαού και της πατρίδας μας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ΔΣ θα επιδιώξει συναντήσεις με τις ηγεσίες όλων των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων «για μια πιο εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη ενημέρωση σχετικά με τα πραγματικά δεδομένα του ΡΙΚ.

«Στις συναντήσεις αυτές είμαστε έτοιμοι να προσκομίσουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να καταδείξουμε τα δραστικά μέτρα που λήφθηκαν προκειμένου να εξοικονομηθούν τα έντεκα (11) και πλέον εκατομμύρια ευρώ κατά τα δύο τελευταία χρόνια, καθώς και όλα όσα έχουν επιτευχθεί κατά την τελευταία περίοδο», προστίθεται.

Εκφράζεται, επίσης, η ανάγκη όπως η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση «μείνει μακριά και έξω από οποιεσδήποτε σκοπιμότητες πολιτικού ή άλλου χαρακτήρα γιατί τη χρειάζεται η πατρίδα μας στις δύσκολες ώρες που περνά, αλλά και μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις που έχει μπροστά της, όπως είναι η ανάληψη της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης».

Εκφράζει ακόμη την ετοιμότητά του «να συνεργαστεί με όλους τους
συντεταγμένους φορείς της Πολιτείας και κύρια με τη Βουλή των Αντιπροσώπων, ώστε να ξεπεραστούν τα οποιαδήποτε εμπόδια και να γίνει δυνατή η υπερψήφιση του προϋπολογισμού του ΡΙΚ στην επόμενη συνεδρία».

Απαντώντας σε ερωτήσεις και κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Προέδρου του ΔΗΣΥ ότι στο ΡΙΚ υπάρχουν δέκα ταχυτήτων υπάλληλοι, ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΡΙΚ Μάκης Συμεού είπε ότι «έχουμε προσπαθήσει να δημιουργήσουμε τρεις κατηγορίες εργαζομένων στο ΡΙΚ, κάτι που έχουμε πετύχει. Είναι οι μόνιμοι υπάλληλοι, ο αριθμός των οποίων είναι σημαντικά μειωμένος, ανέρχεται στους 144. Είναι οι συνεργάτες αορίστου χρόνου και είναι και οι συνεργάτες ορισμένου χρόνου. Αυτές είναι οι κύριες κατηγορίες εργαζομένων».

Όσον αφορά τη μισθοδοσία, πρόσθεσε, «η πλειοψηφία των συνεργατών υπαλλήλων αμείβονται μεταξύ 1500 έως 2000 ευρώ. Υπάρχει μια μικρή κατηγορία υπαλλήλων, οι μόνιμοι, οι οποίοι έχουν πολλά χρόνια υπηρεσίας, είναι οι άνθρωποι που έστησαν τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση με μέσο όρο ηλικίας τα 58 χρόνια, και οι οποίοι αμείβοντα

Keywords
Τυχαία Θέματα