Λουκέτο βάζουν δεκάδες καταστήματα στην Πάφο

10:56 17/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Δεκάδες εμπορικές επιχειρήσεις στην Πάφο έχουν βάλει λουκέτο τους τελευταίους μήνες και δεκάδες άλλες μικρομεσαίες βρίσκονται στα πρόθυρα χρεοκοπίας.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΠΟΒΕΚ στην Πάφο Γιώργος Λετυμπιώτης ανέφερε ότι ο κλάδος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων βρίσκεται κυριολεκτικά σε αποσύνθεση εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αλλά και άλλων ενδογενών παραγόντων που έχουν να κάνουν με την έλλειψη έργων υποδομής και τα υψηλά ενοίκια. Στην οδό Μακαρίου είπε ο κ. Λετυμπιώτης αρκετά καταστήματα έχουν βάλει λουκέτο ενώ κάποια άλλα ανοίγουν μόνο για μερικές ώρες την ημέρα.

Το θέμα σχολίασε και ο γραμματέας της ΠΟΒΕΚ στην Πάφο Χαρίδημος Παπαδόπουλος. Όπως ανέφερε, στις παρόδους της Μακαρίου, της Πάφου Χρυσάνθου, και της Ευαγόρα Παλλικαρίδη δεκάδες καταστήματα έχουν αδειάσει και το μόνο που βλέπει κανείς είναι τα ενοικιαστήρια στις τζαμαρίες. Παρά το γεγονός ότι στα είδη ένδυσης και υπόδησης υπάρχουν σημαντικές μειώσεις στις τιμές ανέφερε, εντούτοις το ενδιαφέρον των καταναλωτών παραμένει πολύ χαμηλό έως ανύπαρκτο.

Μοναδική ελπίδα ανάκαμψης τόνισε, παραμένει η δημιουργία έργων υποδομής στο εμπορικό κέντρο της πόλης.

Keywords