Η κηδεία του Ραούφ Ντενκτάς στον τ/κ Τύπο

10:01 17/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το σύνολο του τ/κ Τύπου αναφέρεται στη σημερινή κηδεία του Ραούφ Ντενκτάς, παρουσία σύσσωμης της τουρκικής ηγεσίας, ενώ κάποιοι έχουν ήδη αφιχθεί στα κατεχόμενα, όπως η 11μελης αντιπροσωπεία που Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού κόμματος, η οποία αφίχθη νωρίς το πρωί υπό τον Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου.

Το τουρκικό προεδρικό αεροσκάφος που θα μεταφέρει στα κατεχόμενα τον Αμπντουλάχ Γκιουλ αναμένεται στις 10 το πρωί, ενώ εκείνου του Τούρκου Πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν αναμενόταν στις 9.

Ο Αρχηγός του τουρκικού

ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Νεζντέτ Οζέλ και ο αρχηγός ξηράς, στρατηγός Χαϊρί Κιβρίκογλου έφθασαν ήδη στην κατεχόμενα σήμερα το πρωί. Οπως σημειώνεται από τα τ/κ ηλεκτρονικά ΜΜΕ, στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου επικρατούν αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Γκιουλ κάλεσε τους πρώην Προέδρους Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ και Αχμέτ Σεζέρ να παραστούν στην κηδεία του Τ/κ ηγέτη με τα αεροσκάφη που θα μεταφέρουν τους επισήμους από την Τουρκία στα κατεχόμενα, όμως και οι δύο δήλωσαν αδυναμία να ανταποκριθούν στην πρόσκληση.

Στην κηδεία που θα αρχίσει γύρω στις 11 στο τζαμί Σελιμιγιέ της κατεχόμενης Λευκωσίας, θα παραστούν επίσης ο Πρόεδρος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Τζεμίλ Τσιτσέκ, ο Αντιπρόεδρος και υπεύθυνος για κυπριακές υποθέσεις, Μπεσίρ Αταλάι, ο ΥΠΕΞ, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο αρχηγός του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί και ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού κόμματος (που ίδρυσε ο Μπουλέντ Ετζεβίτ), Ναμίκ Κεμάλ Ζεϊμπέκ. Στην κηδεία θα παραστούν και δύο Υπουργοί της κυβέρνησης Ετζεβίτ κατά την περίοδο της εισβολής το 1974, ενώ βρίσκεται ήδη στα κατεχόμενα και ο ΥΠΕΞ του Αζερμπαιτζάν Ναζίμ Ιμπραχίμοβ. Παρόντες θα είναι και σχεδόν όλα τα μέλη του τουρκικού Υπουργικού Συμβουλίου.

Η ταφή θα γίνει στις 3.30 το απόγευμα στο ”πάρκο της δημοκρατίας”, απέναντι από το ”κρατικό” νοσοκομείο της κατεχόμενης Λευκωσίας, 150 μέτρα από το μνημείο της ΤΜΤ.

Σε συλλυπητήριο μήνυμά του προς τον Τ/κ ηγέτη, Ντερβίς Ερογλου, ο ΓΓ του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης, Εκμελετίν Ιχσάνογλου χαρακτηρίζει τον Ραούφ Ντενκτάς ηγέτη του τουρκικού και μουσουλμανικού κόσμου και επιβεβαιώνει ότι θα παραστεί στην κηδεία.

Η σορός του πρώην ηγέτη των Τ/κ μεταφέρθηκε χθες στο λεγόμενο προεδρικό όπου εκτίθεται σε δημόσιο προσκύνημα μέχρι σήμερα το πρωί.

Στο βιβλίο συλλυπητηρίων στο ”προεδρικό” έχουν υπογράψει πολλοί επίσημοι και μη, μεταξύ αυτών και ο Βρετανός Υπατος Αρμοστής Μάθιου Κιντ, ενώ παρόμοια βιβλία έχουν ανοιχθεί και στα ”προξενεία” του ψευδοκράτους στην Αγκυρα, την Κωνσταντινούπολη, τη Μερσίνη, την Σμύρνη και το Λονδίνο. Η τ/κ παροικία της Αυστραλίας θα διοργανώσει δύο μνημόσυνα στις 20 και 29 Ιανουαρίου.

Αναφέρεται επίσης ότι οι αγγλικές βάσεις παραχώρησαν άδεια μετ’ απολαβών σε όσους Τ/κ εργάζονται στις βάσεις και επιθυμούν να παραστούν σήμερα στην κηδεία του Ραούφ Ντενκτάς.

Λόγω της κηδείας στα κατεχόμενα είναι κλειστά σήμερα τα σχολεία, η ”δημόσια υπηρεσία” και οι τράπεζες, ενώ απαγορεύτηκε η κυκλοφορία οχημάτων

Keywords
Τυχαία Θέματα