Λουκαΐδης: Οι γνωστοί ακραίοι κύκλοι αποτρέπουν καλλιτέχνες να συμμετάσχουν στη συναυλία

20:05 18/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ βουλευτή Γιώργου Λουκαΐδη, για τη συναυλία ενότητας και δημοκρατίας

Ως ΑΚΕΛ θέλουμε να καταδικάσουμε με τον πιο έντονο τρόπο την άσκηση πνευματικής τρομοκρατίας σε βάρος της Κίνησης Πολιτισμού και των καλλιτεχνών που αποφάσισαν συμμετοχή τους στη συναυλία για την ενότητα και τη δημοκρατία.

Δυστυχώς, οι γνωστοί ακραίοι κύκλοι, εμποτισμένοι

με φανατισμό και μίσος, έφτασαν στο σημείο να απειλήσουν μέχρι και την ίδια τη ζωή ορισμένων καλλιτεχνών στην προσπάθεια να τους αποτρέψουν να συμμετάσχουν στην συναυλία.

Τα όσα εξελίσσονται δεν συνιστούν παρά ένα ακόμη πλήγμα στη δημοκρατία και μια προσπάθεια συντήρησης του διχαστικού κλίματος ανάμεσα στο λαό μας.

Όπως έχουν κάθε δικαίωμα ορισμένοι να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες διαμαρτυρίας κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, το ίδιο τουλάχιστον δικαίωμα θα πρέπει να αναγνωρίζεται σε όλους όσοι αναπτύσσουν δραστηριότητες για να στηρίξουν το θεσμό και τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αυτό επιβάλλει ο στοιχειώδης σεβασμός της Δημοκρατίας. Η απάντηση του κάθε κύπριου πατριώτη σε αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες θα πρέπει να είναι η ενότητα και ο αγώνας. Συλλογικά, με σύνεση, συναίνεση και υπευθυνότητα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κύπρος σε αυτή την καθοριστική συγκυρία.

Ο σεβασμός στη Δημοκρατία και ο αλληλοσεβασμός πρέπει να οδηγούν τα βήματα όλων όσοι βάζουμε την αγάπη μας για την Κύπρο πάνω από όλα τα άλλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα