Λιλλήκας: Παραβάσεις και συγκρουόμενα συμφέροντα στους διορισμούς ΔΣ των ημικρατικών

13:35 4/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Παραβάσεις του νόμου και συγκρουόμενα συμφέροντα από πρόσωπα που έχουν διοριστεί στα ΔΣ των ημικρατικών οργανισμών διαπιστώνει η Συμμαχία Πολιτών, με τον Πρόεδρο του Κινήματος Γιώργο Λιλλήκα να δηλώνει ότι κάλεσε τη Γενική Εισαγγελία να παρέμβει, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Σε δηλώσεις του στα γραφεία της Συμμαχίας, ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ότι από την ημέρα του διορισμού των νέων μελών των ΔΣ των ημικρατικών βγαίνουν συνεχώς στην επιφάνεια, όπως είπε, περιπτώσεις όπου υπάρχουν παραβίαση του Νόμου, περιπτώσεις όπου υπάρχουν συγκρουόμενα συμφέροντα προσώπων που έχουν διοριστεί.

«Επισημάναμε

ότι από την έκθεση της Ερευνητικής Επιτροπής που διόρισε η Κυβέρνηση για το σκάνδαλο στη Cyta, το γνωστό σκάνδαλο της Δρομολαξιάς, επιρρίπτονται ευθύνες σε πρώην μέλη του ΔΣ τα οποία αυτή η Κυβέρνηση επαναδιόρισε, επιβραβεύοντάς τα στα ΔΣ», είπε.

Ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ότι η Συμμαχία κάλεσε τον Γενικό Εισαγγελέα να παρέμβει εξετάζοντας σε λεπτομέρεια και σε βάθος όλες αυτές τις περιπτώσεις, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα. «Δυστυχώς, διαπιστώνουμε μια αδράνεια από πλευράς της Γενικής Εισαγγελίας», είπε, συμπληρώνοντας πως την ώρα που οι πολίτες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στους διάφορους θεσμούς, μεγαλώνει η ευθύνη της Γενικής Εισαγγελίας.

Ανέφερε στη συνέχεια ότι συμφωνεί με τη θέση του Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου ότι θα πρέπει να διερευνηθούν όλες οι υποθέσεις και οι αποφάσεις που αφορούν αγοραπωλησίες από πλευράς της Cyta.

«Θεωρώ όμως ότι η εξυγίανση δεν θα πρέπει να περιοριστεί μόνο στη Cyta, ο λαός και οι πολίτες απαιτούν εξυγίανση όλων των μεγάλων σκανδάλων που ταλαιπώρησαν την κοινωνία και που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση», είπε και έθεσε ως παράδειγμα το χρηματιστήριο και τις αμυντικές δαπάνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα