Κριτική στον Πρόεδρο για το Κυπριακό άσκησε ο Γ. Λιλλήκας

13:17 4/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Κριτική στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη για τους χειρισμούς του στο Κυπριακό άσκησε σήμερα ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, κάνοντας λόγο για υπαναχωρήσεις από τις δεσμεύσεις που ανέλαβε προεκλογικά στο εθνικό θέμα, και ευχόμενος, αυτές να μην οδηγήσουν σε «κούρεμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και σε ενταφιασμό του κυπριακού Ελληνισμού».

Σε δηλώσεις του στα γραφεία της Συμμαχίας Πολιτών, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι την ώρα που η τουρκική πλευρά απορρίπτει και τις νέες μονομερείς υποχωρήσεις

του Προέδρου της Δημοκρατίας προκειμένου να επαναρχίσουν οι διακοινοτικές συνομιλίες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και οι σύμβουλοι του επιμένουν να δηλώνουν ότι δεν έχουμε και δεν χρειαζόμαστε πλάνο Β’.

«Την ώρα που η Τουρκία ξεκαθαρίζει τους στόχους που έχει θέσει στο Κυπριακό, την ώρα που γίνεται πλέον καταφανές σε όλους ότι η Τουρκία μέσα από τη λύση επιδιώκει την κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη σύσταση ενός νέου συνεταιριστικού κράτους από δύο συνιστώντα κράτη που θα οδηγήσει σε μια συγκεκαλυμμένη διχοτόμηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιμένει, δυστυχώς, στην χρεοκοπημένη πολιτική του εξευμενισμού της Άγκυρας», είπε ο κ. Λιλλήκας και διερωτήθηκε αν ο Πρόεδρος και τα μέλη του Εθνικού την ερχόμενη Τετάρτη θα συζητήσουν νέες υποχωρήσεις τις πλευράς μας για να αρχίσει ο διάλογος.

Ο κ. Λιλλήκας ανέφερε πως προεκλογικά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεσμεύτηκε να αποσύρει τις λεγόμενες συγκλίσεις μεταξύ Χριστόφια-Ταλάτ και ότι θα σεβαστεί απόλυτα τη βούληση του λαού όπως εκφράστηκε στο δημοψήφισμα, και πρόσθεσε ότι έχει υποχρέωση να φανεί συνεπής με τις δεσμεύσεις του. «Οφείλει να αποσύρει και τις υποχωρήσεις της πλευράς μας κατά την προηγούμενη πενταετία, αλλά και τις δικές του νέες υποχωρήσεις», είπε.

Συμπλήρωσε ότι η υπαναχώρηση του Προέδρου από τις δεσμεύσεις που ανέλαβε στην οικονομία οδήγησε στο κούρεμα των καταθέσεων και στην καταστροφή του τραπεζικού τομέα. «Ελπίζουμε η υπαναχώρηση του και στις δεσμεύσεις που ανέλαβε στο Κυπριακό να μην οδηγήσει σε κούρεμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και σε ενταφιασμό του κυπριακού Ελληνισμού», είπε.

Ο κ. Λιλλήκας αναφέρθηκε στη συνέχεια στην τεράστια οικολογική καταστροφή στον Πενταδάκτυλο, η οποία αν συνεχιστεί, όπως είπε, δεν θα είναι αναστρέψιμη. «Δυστυχώς, η Κυβέρνηση, η οποία έχει διαπιστώσει αυτή την οικολογική καταστροφή, αρκείται σε παραστάσεις είτε στα ΗΕ είτε στα διάφορα σώματα της ΕΕ», είπε, προσθέτοντας πως για να τερματιστεί αυτή η καταστροφή, απαιτείται δυναμική αντίδραση.

«Καλούμε την Κυβέρνηση να μπλοκάρει όλα τα ευρωπαϊκά κονδύλια που διοχετεύονται στην τ/κ κοινότητα μέχρι να τερματιστεί και να επανορθωθεί αυτή η οικολογική καταστροφή στον Πενταδάκτυλο», κατέληξε στις δηλώσεις του.

Keywords
Τυχαία Θέματα