Λακκοτρύπης: Συντονισμένες προσπάθειες για κάλυψη του εδάφους στις τουριστικές κρατήσεις

15:31 24/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τη διαβεβαίωση ότι η Κυβέρνηση “με συντονισμένες και καλά μελετημένες ενέργειες” προσπαθεί να επανακτήσει “στο μέγιστο δυνατό βαθμό” το χαμένο έδαφος στις κρατήσεις, εξέφρασε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης, καλώντας παράλληλα τον κάθε κλάδο του τουριστικού τομέα να αναζητήσει και να βρει τις ευκαιρίες που ίσως προσφέρει η σημερινή οικονομική κρίση “για να καταστεί ο τουρισμός ακόμη πιο δυνατός και ανταγωνιστικός”.

Προσφωνώντας την 59η Ετήσια Γενικής Συνέλευση του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου

(ACTA), ο κ. Λακκοτρύπης ανακοίνωσε προς τα μέλη του ACTA ότι λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που αντιμετωπίζει ο τόπος, υπέγραψε σήμερα προσχέδιο νομοσχεδίου που προβλέπει τη μείωση στα 20.000 ευρώ του ποσού της εγγυητικής τραπεζικής επιστολής που απαιτείται για τη λειτουργία τουριστικού γραφείου.

“Αναγνωρίζοντας και κατανοώντας ότι στις σημερινές οικονομικές συνθήκες αρκετά γραφεία αντιμετωπίζουν δυσκολίες προωθούμε τροποποίηση του νόμου μετά από δικά σας διαβήματα έτσι ώστε η εγγυητική να επανέλθει στο ποσό των 20.000 ευρώ”, ανέφερε ο κ. Λακκοτρύπης και πρόσθεσε ότι υπέγραψε σήμερα το σχετικό προσχέδιο του νομοσχεδίου και “θα προωθεί σύντομα μέσω των προβλεπόμενων διαδικασιών”.

Σε σχέση με το χειμερινό τουρισμό, ο κ. Λακκοτρύπης τόνισε τη δέσμευση της Κυβέρνησης και του ΚΟΤ “να δουλέψουν σκληρά για να φέρουν ουσιαστικά αποτελέσματα σε αυτό το κρίσιμο θέμα”, προσθέτοντας ότι “πρόκειται για ζήτημα που απαιτεί μεγάλη προσπάθεια από όλους τους εμπλεκόμενους για να γίνουν βήματα προόδου”.

“Ευελπιστώ ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα μπουν οι βάσεις για να χαραχθεί και να υλοποιηθεί μια εθνική στρατηγική για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πρόκλησης της εποχικότητας”, σημείωσε.

Ο Υπουργός χαρακτήρισε τη φετινή χρονιά “δύσκολη για τον τουρισμό με αρκετές ιδιαιτερότητες και προβλήματα”, προσθέτοντας ότι η αρχική εικόνα για μια ικανοποιητική χρονιά από πλευράς αποτελεσμάτων “κάπου άρχισε να αλλάζει μετά τις απρόσμενες αποφάσεις στο Γιούρογκρουπ”.

“Είναι γεγονός ότι οι εβδομάδες που ακολούθησαν έφεραν μια ανατροπή του σκηνικού σε σχέση με τη ροή των κρατήσεων”, ανέφερε, προσθέτοντας όμως ότι “η έγκαιρη και αποφασιστική παρέμβαση μας περιόρισε σε σημαντικό βαθμό τη ζημιά και επανέφερε σε κανονικούς ρυθμούς τις κρατήσεις σε σχετικά μικρό διάστημα”.

Σε σχέση με τις εξελίξεις στη Συρία και τον επηρεασμό του κυπριακού τουρισμού, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και τον ΚΟΤ “παρακολουθούμε τις εξελίξεις και λαμβάνονται μέτρα έτσι ώστε να διαχέεται παντού το μήνυμα ότι η Κύπρος παραμένει ένας ασφαλής προορισμός και κανένα απολύτως πρόβλημα δεν υπάρχει στην ασφάλεια, στην ξεγνοιασιά και στην ηρεμία των επισκεπτών μας”.

Αναφερόμενος στο ρόλο του ACTA στον κυπριακό τουρισμό, ο κ. Λακκοτρύπης τον χαρακτήρισε ένα από τους κυριότερους συντελεστές του τουρισμού και διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους του Συνδέσμου ότι οι απόψεις τους λαμβάνονται “σοβαρά υπόψη” από την Κυβέρνηση και “μελετώνται με μεγάλη προσοχή με στόχο τη λήψη των κατάλληλων αποφάσεων που θα είναι προς όφελος του τουρισμού, της οικονομίας και του τόπου γενικότερα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα