Λαϊκή: Κρατική στήριξη στις προσπάθειες ανακεφαλαιοποίησής της

15:22 17/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων με το Υπουργείο Οικονομικών και την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου σε σχέση με το σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης της Τράπεζας, στη βάση των προνοιών της νομοθεσίας περί στήριξης του χρηματοπιστωτικού συστήματος ανακοίνωσε σήμερα η Λαϊκή Τράπεζα.

Με

ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο, η Λαϊκή αναφέρει ότι σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, που εγκρίθηκε σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο, ”η Κυπριακή Δημοκρατία θα λειτουργήσει ως ανάδοχος της έκδοσης κεφαλαίου της Τράπεζας ύψους 1.800.000.000 ευρώ μέσω δικαιωμάτων προτίμησης”.

”Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας, το οποίο ενέκρινε τους όρους αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου εκφράζει την ικανοποίηση του για τη σημερινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία διευκολύνει την υλοποίηση του σχεδίου ανακεφαλαιοποίησης της Τράπεζας”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της Λαϊκής Μιχάλης Σαρρής και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρίστος Στυλιανίδης δήλωσαν χαιρέτισαν την απόφαση αναδοχής της έκδοσης από την Κυπριακή Δημοκρατία, ”εξέλιξη η οποία θα λειτουργήσει θετικά στις προσπάθειες που καταβάλλουμε για ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας μέσα από ιδιωτικά κεφάλαια”, όπως αναφέρουν.

Σημειώνουν ακόμη ότι ”οι προσπάθειες για υλοποίηση και των υπολοίπων πυλώνων του πλάνου κεφαλαιακής ενίσχυσης βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ώστε να υπάρξει πλήρη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις των εποπτικών αρχών μέχρι το τέλος Ιουνίου 2012”.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται, τέλος, ότι οι όροι της έκδοσης θα περιληφθούν στο Ενημερωτικό Δελτίο που θα κατατεθεί για έγκριση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα