Χριστουγεννιάτικες ευχές από το πλήρωμα της Βρετανικής φρεγάτας HMS “Lancaster”

Πρωτοβουλία προς μίμηση έλαβε σήμερα το φημισμένο Royal Navy, το Βασιλικό Ναυτικό της Βρετανίας, με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Όπως κάθε χρόνο, παραδοσιακά στο πλαίσιο των εορτών κάθε στρατιωτική μονάδα, πλοίο, βάση έχει ως την πιο σημαντική της εξωστρατιωτική δραστηριότητα για την περίοδο αυτή να κάνει μία αντιπροσωπευτική εορταστική

φωτογράφιση, που εν συνεχεία θα σταλεί – με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας – σε όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρα τους.

Φέτος, ως μία από τις καλύτερες τέτοιες φωτογραφικές Χριστουγεννιάτικες «προτάσεις» ήταν αυτή της σύγχρονης φρεγάτας HMS “Lancaster”, Type-23,στην οποία και συμμετείχε ο κυβερνήτης της και το πλήρωμά της.

Εμείς πάντως έχουμε μία απορία.

Το Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό έχει παράδοση αιώνων για την ναυτοσύνη του, τις παραδόσεις του και τις επιτυχίες του και παρ’ όλα αυτά επιτρέπει τέτοιου είδους δραστηριότητες. Θα μπορούσε ποτέ κάτι αντίστοιχο να γίνει και στο δικό μας Πολεμικό Ναυτικό, εξίσου ένδοξο, με ιστορία και παραδόσεις, ή ο κυβερνήτης του πλοίου που θα είχε αποτολμήσει κάτι τέτοιο θα είχε αποστρατευθεί στις επόμενες κρίσεις;

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα