Κρίσιμες χαρακτήρισε τις επόμενες μέρες για την οικονομία, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ

22:52 26/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Κρίσιμες χαρακτήρισε τις επόμενες μέρες για την οικονομία, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, λέγοντας ότι “χρειάζεται συνευθύνη, συλλογική δράση, συνεννόηση και κοινές προσπάθειες στη βάση όμως ξεκάθαρων κοινών προσανατολισμών”.

Σε δηλώσεις, μετά τη σύσκεψη την Τρίτη το απόγευμα στο Προεδρικό για την οικονομία, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ο κ. Καρογιάν εξέφρασε την ελπίδα “όλοι να συνειδητοποιήσουμε την

κρισιμότητα των καιρών και να γίνουν εκείνα που απαιτούνται να γίνουν χωρίς ιδεοληψίες και χωρίς να είμαστε αγκυροβολημένοι σε θέσεις που στο τέλος ίσως να έχουν ξεπεραστεί και από τα ίδια τα γεγονότα”.

Ανέφερε η σημερινή συνεδρία “συγκλήθηκε κάπως καθυστερημένα, ενώ έτρεχαν πράγματα τις προηγούμενες ημέρες”, προσθέτοντας ότι «θα έπρεπε πιο έγκαιρα οι πολιτικοί αρχηγοί και τα πολιτικά κόμματα να έχουν ενημέρωση και για τα πραγματικά δεδομένα της οικονομίας αλλά και για το τί προτίθεται η Κυβέρνηση να έκανε”.

“Σήμερα, έστω και μια μέρα μετά από την υποβολή της αίτησης για ένταξη στον Μηχανισμό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Υπουργός Οικονομικών μας ενημέρωσαν για το τί σκέφτονται, ποια μέτρα εισηγούνται”, είπε ο κ. Καρογιάν, προσθέτοντας ότι το ΔΗΚΟ έχει επιφυλαχτεί.

Ανέφερε ότι πρώτα από όλα θα πρέπει να πάρουν τα μέτρα τα οποία δεν έχουν ακόμη, “πέρα από μια ανάλυση που μας έγινε, θα τα μελετήσουμε και θα τοποθετηθούμε”.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε ότι “έχουμε ξεκαθαρίσει ότι εδώ και καιρό μιλούσαμε ότι δεν μπορούν να μπαίνουν επιπρόσθετες φορολογίες, ότι πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη και διαρθρωτικής υφής μέτρα, διαφορετικά είναι σαν να κτίζουμε στην κινούμενη άμμο”.

Πρόσθεσε ότι “η κατάσταση είναι δύσκολη, πολλά είναι τα προβλήματα, είναι κρίσιμες οι στιγμές, χρειάζεται συνευθύνη, συλλογική δράση, συνεννόηση και χρειάζονται κοινές προσπάθειες στη βάση όμως ξεκάθαρων κοινών προσανατολισμών”.

Ανέφερε ότι “όπως εξελίσσονται τα πράγματα χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια από πολλούς και πρόσθεσε ότι η ίδια η Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να κινηθούν πολύ πιο γοργά” και πρόσθεσε ότι υπήρξαν πολλές αναστολές, πολλές παλινδρομήσεις, χάθηκε πολύτιμος χρόνος και σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε αυτή την κατάσταση που δεν ικανοποιεί κανένα και μάλιστα εγκυμονεί και πολλούς κινδύνους”.

Είπε ακόμη ότι έχει σημασία το ποια μορφή θα πάρει τελικά ο Μηχανισμός Στήριξης, “αν θα είναι για την τράπεζα ή για την οικονομία και θα δούμε και τους όρους που είναι και το πιο σημαντικό”.

“Εμείς εδώ και καιρό ελπίζαμε ότι θα αποτρέπαμε αυτή την εξέλιξη γιατί έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι η ένταξη στον Μηχανισμό, πέρα από τις όποιες δυσμενείς επιπτώσεις εγκυμονεί και κινδύνους σε ό,τι αφορά και το εθνικό θέμα δεδομένου που είναι και ανοικτό”, είπε, προσθέτοντας ότι τα πράγματα θα αντιμετωπιστούν και θα τα αντιμετωπίσουμε”.

Keywords
Τυχαία Θέματα