Κρατικοί αξιωματούχοι θα κληθούν να καταβάλουν εισφορές στο κράτος

16:37 21/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Κρατικοί αξιωματούχοι θα κληθούν κλιμακωτά να συμβάλουν στην εξυγίανση της κυπριακής οικονομίας, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Νικόλας Παπαδόπουλος.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών συζήτησε σήμερα, μεταξύ άλλων, για τον «Ο περί Εκτακτης Εισφοράς Αξιωματούχων, Εργοδοτουμένων και Συνταξιούχων της Κρατικής Υπηρεσίας και του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα (τροποποιητικός) Νόμος του 2012».

Σε δηλώσεις μετά το τέλος της συνεδρίας της Επιτροπής, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι η Βουλή τον περασμένο

Δεκέμβριο ψήφισε ένα νόμο με βάση τον οποίο κλήθηκαν δημόσιοι υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα να καταβάλουν συγκεκριμένες εισφορές σε μια προσπάθεια εξυγίανσης της κυπριακής οικονομίας.

«Από εκείνο το σχέδιο απουσιάζουν κρατικοί αξιωματούχοι και οι υπάλληλοι που έχουν φτάσει στην τελευταία βαθμίδα της μισθοδοσίας τους, άρα δεν παίρνουν άλλες προσαυξήσεις. Επομένως γι’ αυτούς τους 120 περίπου κρατικούς αξιωματούχους θα δημιουργηθεί μια νέα υποχρέωση μας γι’ αυτή τη νομοθεσία έτσι ώστε κλιμακωτά να συμβάλουν αναλογικά όπως συμβάλουν και όλοι οι υπόλοιποι υπάλληλοι του δημόσιου τομέα», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν έχει υπολογιστεί η συνολική συνεισφορά των κρατικών αξιωματούχων, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι κατά μέσο όρο 2,5% του μισθού τους, αλλά κλιμακωτά.

Σε ερώτηση ποιο είναι το πραγματικό ποσό που θα εξοικονομεί το κράτος, είπε ότι το πραγματικό ποσό είναι αμελητέο και είναι συμβολικό, είναι περίπου 60 χιλιάδες ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα