Κορυφαία συνάντηση Κίνας-Βόρειας Κορέας με φόντο την οικονομική συνεργασία

11:47 17/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Συνάντηση μεταξύ κορυφαίου Βορειοκορεάτη αξιωματούχου και του Κινέζου Προέδρου Hu Jintao πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, με φόντο την ανάπτυξη των οικονομικών ζωνών κοντά στα κινεζικά σύνορα.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, υψηλού επιπέδου συνομιλίες πραγματοποιήθηκαν μεταξύ του Βορειοκορεάτη αξιωματούχου και του Προέδρου της Κίνας, κάτι που θεωρείται ως προπομπός μιας ενδεχόμενης επίσκεψης του νεαρού ηγέτη της Πιονγκγιάνγκ Kim Jong-Un στην Κίνα.

Η συνάντηση του Προέδρου της Κίνας και του υψηλά ιστάμενου αξιωματούχου

και θείου του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, ακολούθησε συνομιλίες ημερών μεταξύ των δύο πλευρών για την ανάπτυξη των οικονομικών ζωνών κοντά στα κινεζικά σύνορα, όπως μεταδίδει το Διεθνές Ραδιόφωνο της Κίνας.

Οι συνομιλίες αποτελούν την ψηλότερη ανταλλαγή διπλωματικών υπηρεσιών μεταξύ των δύο χωρών από την ανάληψη της ηγεσίας της Πιονγκγιάνγκ από τον Kim Jong-Un.

Αποτελούν επίσης και ένδειξη της πρόθεσης των δύο χωρών να ενδυναμώσουν τις οικονομικές τους σχέσεις, μετά την ένδειξη της πρόθεσης του Βορειοκορεάτη ηγέτη να βελτιώσει την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας του.

Keywords
Τυχαία Θέματα