Κοντίδης: Ιστορική μέρα για τον κυπριακό αθλητισμό το αργυρό μετάλλιο

21:22 6/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

«Είναι πολύ ιστορική μέρα για τον κυπριακό αθλητισμό και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που είμαι εγώ υπεύθυνος» δήλωσε ο αργυρός Κύπριος Ολυμπιονίκης Παύλος Κοντίδης την Δευτέρα, μετά την ολοκλήρωση της κούρσας των μεταλλίων στα λέιζερ, στο ιστιοπλοϊκό κέντρο του Γουέιμουθ.

Οπως μεταδίδουν οι απεσταλμένοι της ΕΑΚ Αργύρης Αργυρού και Μικαέλο Παπαδάκης, ο Παύλος Κοντίδης κατάφερε να επισκιάσει τη λάμψη του χρυσού Ολυμπιονίκη και πέντε φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Τομ

Σλίνγκσμπι από την Αυστραλία, προκαλώντας το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ, αφού κέρδισε το πρώτο μετάλλιο της Κύπρου στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στις δηλώσεις του ο Παύλος Κοντίδης είπε ότι μια μικρή χώρα, όπως η Κύπρος μπορεί να έχει επιτυχίες και να κατακτήσει Ολυμπιακό μετάλλιο, ενώ πρόσθεσε ότι στόχος του ήταν να εμπνεύσει τους νέους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και ιδιαίτερα με την ιστιοπλοΐα.

Ολοκληρώνοντας την κούρσα των μεταλλίων, ο Παύλος Κοντίδης πήρε μια σημαία από τον πατέρα του και άρχισε να πανηγυρίζει, κατευθυνόμενος προς τη πλαγιά των θεατών με τους υπόλοιπους ιστιοπλόους..

Ο ομοσπονδιακός προπονητής του Κώστας Συμεωνίδης και ο ιστιοπλόος Ανδρέας Καριόλου ήταν από τους πρώτους που έτρεξαν να συγχαρούν τον Ολυμπιονίκη, όπως έκανε και σχεδόν ολόκληρη η ελληνική ομάδα και οι Κροάτες αθλητές.

Την Παρασκευή αναμένεται να δεχτεί τον Παύλο Κοντίδη στο Προεδρικό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ενώ θα τον υποδεχθεί στη Βουλή και ο Πρόεδρος του Σώματος Γιαννάκης Ομήρου. Η ομάδα της ιστιοπλοΐας επιστρέφει στην Κύπρο την Πέμπτη.

Ερωτηθείς ο Παύλος Κοντίδης τι σημαίνει για την Κύπρο το μετάλλιο, ανέφερε ότι η Κύπρος, αν και μικρή χώρα, απέδειξε ότι δεν χρειάζεται να έχεις τα εκατομμύρια των κατοίκων για να κάνει επιτυχίες.

«Μια χώρα κάτω του ενός εκατομμυρίου κατοίκων μπορεί να κερδίσει Ολυμπιακό μετάλλιο», είπε, προσθέτοντας ότι κάτι τέτοιο αποτελεί τεράστιο επίτευγμα.

Δήλωσε εξάλλου ότι στόχος του ίδιου ήταν να εμπνεύσει τους νέους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, ιδιαίτερα με την ιστιοπλοΐα.

Στο παρελθόν, πρόσθεσε, ελάχιστοι στην Κύπρο ήξεραν τι είναι ιστιοπλοΐα ενώ συμπλήρωσε ότι τώρα θα μάθουν όλοι.

Όπως είπε, το 2005 όταν ο Μάρκος Παγδατής έφτασε στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν, πολλοί μικροί άρχισαν να παίζουν τένις. «Ελπίζω να συμβεί το ίδιο με την ιστιοπλοΐα» είπε.

Ερωτηθείς αν το μετάλλιο αποτελεί τη δικαίωση κόπων τεσσάρων χρόνων, απάντησε ότι είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν επτά χρόνια, όταν ήταν 15 ετών.

Είναι μια τεράστια δικαίωση για τους ανθρώπους που πίστεψαν σε μένα και δούλεψαν μαζί μου, είπε ο αργυρός Ολυμπιονίκης, προσθέτοντας ότι «έχω δουλέψει πάρα πολύ σκληρά γι αυτή τη μέρα».

Σε άλλη ερώτηση αν έχει συνειδητοποιήσει την νίκη του, απάντησε ότι αυτό θα συμβεί όταν φορέσει το μετάλλιο στον λαιμό του και επιστρέψει στην Κύπρο.

Ανέφερε ακόμη ότι αφιερώνει το μετάλλιο σε όλους όσους τον στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια, στην οικογένεια, την κοπέλ

Keywords
Τυχαία Θέματα