Κομισιόν: Δυνατό να δοθει τμηματικά η επόμενη δόση στην Ελλάδα

16:17 2/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το σενάριο της τμηματικής καταβολής της επόμενης δόσης των 8,1 δισ. ευρώ στην Ελλάδα μπορεί να επιλέξει το Εurogroup τη Δευτέρα, αφού θεωρείται πολύ δύσκολο να τηρήσει η κυβέρνηση μέχρι το τέλος της βδομάδας τη δέσμευση για την κινητικότητα 12.500 δημοσίων υπαλλήλων.

Στο ενδεχόμενο αυτό αναφέρθηκε σήμερα ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, ο οποίος διέψευσε, ωστόσο, τηλεγράφημα ξένου πρακτορείου σύμφωνα με τον οποίο η τρόικα έχει δώσει

διορία τριών ημερών στην Ελλάδα για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών της.

Σύμφωνα με τον Σάιμον Ο Κόνορ: «δεν είναι αλήθεια ότι η τρόικα έχει θέσει οποιαδήποτε διορία στην κυβέρνηση, αλήθεια είναι ότι για να μπορέσει ο Εurogroup να λάβει απόφαση ή να καταλήξει σε πολιτική συμφωνία τη Δευτέρα, θα πρέπει οι συζητήσεις στην Αθήνα να ολοκληρωθούν νωρίτερα». «Είναι μια ιστορία που βγαίνει από το τίποτα, δεν έχουμε θέσει καμία διορία», επανάλαβε ο εκπρόσωπος.

Ο εκπρόσωπος ήταν σαφέστατος στο θέμα του τρόπου καταβολής της δόσης σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις πριν το Εurogroup της Δευτέρας. Οπως είπε «για τον τρόπο καταβολής θα αποφασίσουν οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης, αλλά γνωρίζετε πολύ καλά ότι αποτελεί συνηθισμένη πρακτική τους τελευταίους έξι μήνες, μια δόση να εκταμιεύεται τμηματικά υπό την προϋπόθεση εκπλήρωση μηνιαίων προαπαιτούμενων».

Δεν υπάρχει κάτι καινούργιο σ΄ αυτό είπε, εννοώντας προφανώς την απόφαση του Εurogroup, όπου μια δόση είχε δοθεί τμηματικά σε τρεις υποδόσεις (Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο).

Keywords
Τυχαία Θέματα