Πορεία BDP για το Κουρδικό και μήνυμα Οτσαλάν για «ευαίσθητη διαδικασία»

16:10 2/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Μέλη του φιλοκουρδικού κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP) οργάνωσαν στη Σανλιούρφα της ΝΑ Τουρκίας πορεία με την ονομασία «Κυβέρνηση κάνε βήμα», με σαφή παραπομπή στη διαδικασία για το Κουρδικό.

Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, στην πορεία έλαβαν μέρος περίπου 300 άτομα. Η βοηθός του Προέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής του BDP, Λεϊλά Ακτσάν στην ομιλία της ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος ο φυλακισμένος Κούρδος ηγέτης, Αμπντουλάχ Οτσαλάν και να πραγματοποιηθούν βήματα από την κυβέρνηση για την ειρήνη. Οι

συμμετέχοντες στην πορεία φώναζαν συνθήματα υπέρ του Οτσαλάν, ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα.

Ο τουρκικό Τύπος γράφει επίσης ότι τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν επισκέφθηκε χθες στο Ιμραλί ο αδερφός του, Μεχμέτ Οτσαλάν. Μετά την επίσκεψη δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Γκέμλικ της Προύσσας ότι «διανύουμε ένα πολύ ευαίσθητο χρονοδιάγραμμα, γι’ αυτό και δεν έχω πολλά να σας πω. Ο αδελφός μου αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Συνεχίζει να αισθάνεται κάψιμο στη μύτη, στο λαιμό και στο στόμα του. Αυτή η ενόχληση συνεχίζεται εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα. Ζητάει μία ανεξάρτητη επιτροπή ιατρών. Ο ίδιος στέλνει συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεαρού που έχασε τη ζωή του στο Λίτζε. Δεν έχω να πω τίποτα άλλο. Αν δεν κάνω λάθος, τη προσεχή εβδομάδα θα μεταβεί στο Ιμραλί άλλη ομάδα βουλευτών του BDP. Όλα θα συζητηθούν εκεί».

Χθες σημειώθηκε συμπλοκή μεταξύ Τούρκων στρατιωτών και λαθρεμπόρων που επιχείρησαν να βάλουν στη χώρα λαθραία αργό πετρέλαιο, περνώντας τα σύνορα της Συρίας. Οι λαθρέμποροι άνοιξαν πυρά κατά των στρατιωτών και οι στρατιώτες ανταποκρίθηκαν και εκείνοι με πυρά. Σημειώνεται ότι κατασχέθηκαν 220 τόνοι αργού πετρελαίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα