Σταδιακή μετακίνηση εργοστασίου από Πέρα Χωριό – Νήσου προκρίνει το Κοινοτικό Συμβούλιο

16:10 2/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τη σταδιακή μετακίνηση του εργοστασίου Βιοχρώμ εισηγήθηκε, ενώπιον της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος, το Κοινοτικό Συμβούλιο Πέρα Χωριού και Νήσου.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Κοινοτικού Συμβουλίου, την περασμένη Παρασκευή εισηγήθηκε συγκεκριμένα τη σταδιακή μετακίνηση «με την άμεση μεταφορά του τμήματος της παραγωγής για να σταματήσει η εκπομπή αερίων ώστε με αυτό τον τρόπο να μειωθεί το κόστος σε βαθμό που να μπορεί το κράτος να ανταποκριθεί μέσα στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης».

Προστίθεται

ότι «ζήτησε επίσης να συνεχιστούν και να ενταθούν οι διαβουλεύσεις του κράτους με την εταιρεία προς την κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης το συντομότερο».

Το ίδιο ζητήθηκε, όπως αναφέρεται, με παρέμβαση μελών της αντιπροσωπείας του Συμβουλίου και προς τον Υπουργό Εσωτερικών στην περιφερειακή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα στην κοινότητα Σιας.

Παράλληλα, ανακοινώνει ότι είναι αναγκασμένο να συμμορφωθεί με προσωρινό δικαστικό διάταγμα που εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, μέχρι την εκδίκαση της ένστασης εναντίον του.

Keywords
Τυχαία Θέματα