Κόκκινο χαλί στην τούρκικη λύση Δ.Δ.Ο. στρώνει ο Πρόεδρος Χριστόφιας

13:38 13/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο πρόεδρος Χριστόφιας στην εκπνοή της θητείας του στρώνει κόκκινο χαλί στην τουρκική λύση της Δ.Δ.Ο., δηλώνει σε ανακοίνωση της η Αδούλωτη Κερύνεια, συμπληρώνοντας πως η Τουρκική εξωτερική πολιτική δεν μπορούσε να βρει καλύτερο σύμμαχο.

“Λέει και επαναλαμβάνει ο Πρόεδρος Χριστόφιας ότι η αποκήρυξη της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας θα οδηγήσει στη διχοτόμηση. Φταίξαμε μας είπε και ξαναείπε τα τελευταία  4 χρόνια ο πρόεδρος Χριστόφιας και πρέπει

να πληρώσουμε τίμημα. Δεν μας ζητά να αγωνισθούμε για να απελευθερώσουμε την Κύπρο ο Πρόεδρος Χριστόφιας, αλλά να δεχθούμε το γεωγραφικό διαχωρισμό του λαού που επετεύχθη με το δικό μας Εθνικό ξεκαθάρισμα από τα κατεχόμενα  και τη βίαιη μετακίνηση των Τουρκοκυπρίων από τις ελεύθερες περιοχές στα κατεχόμενα.

Μας ζητά παθιασμένα να δεχθούμε αυτόν το διαχωρισμό και να τον νομιμοποιήσουμε με αυτό που λέγεται Δ.Δ.Ο. Μας ζητά να νομιμοποιήσουμε τη διχοτόμηση που έφερε η τουρκική κατοχή και τη νομιμοποίηση να τη βαφτίσουμε Δ.Δ.Ο.  Ουσιαστικά μας ζητά ο πρόεδρος Χριστόφιας να δεχθούμε εκείνο που έλεγε και ξανάλεγε ο Τούρκος πρωθυπουργός της εισβολής ότι το Κυπριακό έχει λυθεί στο έδαφος. Τα ίδια παπαγαλίζουν και μια σειρά συνεργατών του.

Διαφωνούμε με την προεδρική τακτική διότι η λύση ΔΔΟ αποκλείει εξ ορισμού την επιστροφή των προσφύγων πράγμα που επιβεβαιώνουν ακόμη και οι προτάσεις του ιδίου του Προέδρου της Δημοκρατίας στο περιουσιακό. Διαφωνούμε με την προεδρική τακτική διότι  προσφέρει άλλοθι στην Τουρκία να συνεχίζει ανενόχλητη την προώθηση της αναγνώρισης του παράνομου καθεστώτος στα κατεχόμενα πράγμα που υπονομεύει τα δίκαια του κυπριακού λαού γενικότερα.

Ενόψει και των προεδρικών εκλογών καλούμε τους υποψηφίους για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας να αξιολογήσουν σωστά τα σημερινά δεδομένα και να διαμορφώσουν ένα εκλογικό πρόγραμμα καθαρά αντικατοχικό σε ό,τι αφορά το Κυπριακό το οποίο θα προνοεί για επανατοποθέτηση του Κυπριακού με στόχο την απαγκίστρωση από τη διχοτομική, ρατσιστική λύση ΔΔΟ και την απελευθέρωση της Κύπρου ως τη μόνη επιλογή δικαίωσης, την οποία μάλιστα υπαγορεύει το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο”.

Keywords
Τυχαία Θέματα