Έλληνας ΥΦΥΠΕΞ: Σε πολύ καλά χέρια η Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ

13:02 13/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Ελλάδα είναι ιδιαίτερα ευτυχής που την περίοδο αυτή η Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ βρίσκεται σε πολύ καλά χέρια, δήλωσε σήμερα ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Δημήτρης Κούρκουλας, ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Υφυπουργό Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Ο κ. Κούρκουλας ανέφερε πως η ΕΕ στο σύνολό της βρίσκεται σε μια κρίσιμη περίοδο, σε ένα σταυροδρόμι, και ότι θα ληφθούν τους επόμενους

μήνες και τα επόμενα χρόνια πολύ σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της Ευρώπης

«Αυτό καθιστά το έργο της Κυπριακής Προεδρίας όχι απλώς ένα έργο διαχείρισης των τρεχόντων ζητημάτων, αλλά ένα έργο το οποίο μπορεί να έχει μια στρατηγική προοπτική», ανέφερε.

Χαρακτηρίζοντας την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ ως εξαιρετική, ο κ. Κούρκουλας είπε πως έχει παρακολουθήσει όλη την πορεία των σχέσεων της Κύπρου με την ΕΕ τα τελευταία τριάντα χρόνια και θυμάται πάντα στιγμές οπόταν τα πράγματα φαίνονταν αδιέξοδα, δεν υπήρχε φως στο τούνελ «και τελικά τα καταφέραμε κυρίως χάρη στις προσπάθειες του κυπριακού λαού και της κυπριακής Κυβέρνησης».

Είπε πως «είμαστε και εμείς χαρούμενοι και περήφανοι ως Ελλάδα που συμβάλαμε σε αυτή την πορεία και το επιστέγασμα είναι αυτό που ζούμε σήμερα, όχι μόνο την Κύπρο να έχει αναλάβει την Προεδρία, αλλά ήδη από τις πρώτες εβδομάδες της άσκησης της Προεδρίας να βλέπουμε μια εξαιρετική Προεδρία».

Υπογράμμισε πως «αυτή είναι η πιο αποστομωτική απάντηση σε όσους είχαν το θράσος να αμφισβητήσουν τη θεσμική αρχιτεκτονική της ΕΕ και να αμφισβητήσουν το δικαίωμα της Κύπρου να ασκήσει την Προεδρία».

Ανέφερε πως ήδη από τους συναδέλφους του από άλλες χώρες παίρνει μόνο θετικά μηνύματα για τον τρόπο άσκησης της Προεδρίας και συγχάρηκε τον κ. Μαυρογιάννη, τους συνεργάτες του και τους λειτουργούς της Κύπρου που έχουν συμβάλει σε αυτό, σημειώνοντας πως αυτό έχει θετικό αντίκτυπο και για την Ελλάδα «γιατί μας βλέπουν λίγο-πολύ σαν ένα».

Αναφερόμενος στην κατάσταση στην Ελλάδα, είπε πως «η νέα ελληνική Κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προχωρήσει δυναμικά στην υλοποίηση όλων των μεταρρυθμίσεων που εκκρεμούν και θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και πολλά χρόνια. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα, παρά τα σημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει, και με τη βοήθεια της ΕΕ, θα ξεπεράσει γρήγορα τις παρούσες δυσκολίες, και θα μπορέσει να μπει σε μια δημοσιονομική ισορροπία η οποία θα της επιτρέψει να μπει και στην διαδικασία ανάπτυξης και να σταματήσει αυτός ο κύκλος της ύφεσης και της ανεργίας».

Πρόσθεσε πως η ελληνική Κυβέρνηση «η οποία στηρίζεται από ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού είναι αποφασισμένη να προχωρήσει δυναμικά».

Από την πλευρά του, ο κ. Μαυρογιάννης είπε πως η παρουσία του κ. Κούρκουλα στην Κύπρο ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή είναι πάρα πολύ σημαντική. Όπως ανέφερε, στα πλαίσια της άσκησης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κύπρο έπρεπε να συναντηθούν με τον κ. Κούρκουλα για να δουν τα θέματα που «που παίζουν» αυτό το εξάμηνο, πώς μπορούν να συν

Keywords
Τυχαία Θέματα