Κλειστά κρατά τα χαρτιά της η Κομισιόν για τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα

15:54 22/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κρατά επί του παρόντος κλειστά τα χαρτιά της σε ό,τι αφορά τις εκτιμήσεις της για το δεύτερο πακέτο οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας.

Ο Σάιμον Ο Κόνορ, Εκπρόσωπος του Αντιπροέδρου της Κομισιόν και Επιτρόπου για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Ολι Ρεν, κλήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες να αναφέρει

κατά πόσον η Κομισιόν συμμερίζεται την άποψη ότι πρέπει να δοθεί κάποια παράταση στην Ελλάδα για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που εντάσσονται στο δεύτερο πακέτο οικονομικής προσαρμογής.

Ο κ. Ο Κόνορ αρκέστηκε να αναφέρει ότι η Τρόικα (ΕΕ/ΕΚΤ/ΔΝΤ) θα επιστρέψει στην Αθήνα στις αρχές Σεπτεμβρίου προκειμένου να συνεχίσει, όπως είπε, την εξέταση της υλοποίησης του δεύτερου προγράμματος και στη βάση της εκτίμησης που θα γίνει, το Eurogroup θα λάβει στη συνέχεια τις δικές του αποφάσεις για την Ελλάδα.

«Σε αυτό το στάδιο δεν έχω κάποιο σχόλιο να κάνω», είπε ο κ. Ο Κόνορ.

Εξάλλου, ερωτηθείς για τη σημερινή συνάντηση που θα έχει ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς με τον Πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην Αθήνα, ο κ. Ο Κόνορ είπε ότι η Κομισιόν θα παρακολουθεί στενά τις συνομιλίες που θα έχουν οι δύο άνδρες αλλά δεν θέλησε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα