Κιπρίς: Μυστική συμφωνία πώλησης μαζούτ στα κατεχόμενα

13:53 6/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με τίτλο ”Κρυφό παζάρι”, η εφημερίδα Κίπρις γράφει σήμερα ότι εταιρεία τούβλων που δραστηριοποιείται στα κατεχόμενα, με την ονομασία Gurda Trading Ltd, βρίσκεται σε μυστικές συνομιλίες για να αγοράζει καθημερινά 10 τόνους μαζούτ από την εταιρεία Πετρολίνα στις ελεύθερες περιοχές.

Για την είδηση, αναφέρεται, δεν έχουν ιδέα στα κατεχόμενα, ενώ, όπως ισχυρίζεται η εφημερίδα, στις ελεύθερες περιοχές το θέμα ανέκυψε μετά από απάντηση του

τέως ΥΠΕΣ, Νεοκλή Συλικιώτη σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή των Οικολόγων, Γιώργου Περδίκη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, για την καθημερινή αγορά της συγκεκριμένης ποσότητας οι δύο εταιρείες είχαν μυστικές συναντήσεις. Στην απάντησή του ο κ. Συλικιώτης αναφέρει προς τον κ. Περδίκη ότι η πώληση μαζούτ επιτρέπεται υπό προϋποθέσεις που υπόκεινται στον Κανονισμό της Πράσινης Γραμμής, ενώ αναφέρεται στις προϋποθέσεις για την αγοραπωλησία τούβλων που παράγονται στα κατεχόμενα.

Προστίθεται δε ότι οι πληροφορίες περί μυστικών συναντήσεων μεταξύ της τ/κ και της ε/κ εταιρείας έφθασαν και στο ΥΠΕΣ της Δημοκρατίας με τον Νεοκλή Συλικιώτη να φέρεται να έχει ζητήσει εξηγήσεις από την Πετρολίνα.

Σύμφωνα πάντως με το έγγραφο που στάληκε στη Βουλή, σημειώνεται, ακόμα δεν έχει αρχίσει η εφαρμογή της συμφωνίας.

Ο λεγόμενος υπουργός οικονομίας και ενέργειας, Σουνάτ Ατούν, δήλωσε ότι η ”εισαγωγή” μαζούτ στα κατεχόμενα από τις ελεύθερες περιοχές είναι απαγορευμένη και ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση δεν έχει οποιαδήποτε πληροφόρηση. Δεν έχει δοθεί σχετική άδεια, πρόσθεσε λέγοντας ότι θα ερευνήσει το θέμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα