Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών του ΙΔΑΒΕΠ για τη συλλογική σύμβαση

14:12 28/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την απόφαση για άμεση και δυναμική αντίδραση, με την κλιμακωτή κινητοποίηση όλων των εκπαιδευτικών, αποφάσισαν οι εκπαιδευτικοί των απογευματινών και βραδινών προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας, με σκοπό να πετύχουν τη συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Σε σχετική ανακοίνωση των Συντονιστικών Επιτροπών προσωπικού του Ιδρύματος Διαχείρισης Απογευματινών και Βραδινών Προγραμμάτων (ΙΔΑΒΕΠ) και των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ, αναφέρεται

ότι στην περίπτωση που δεν υπάρξουν θετικές εξελίξεις για τη συλλογική σύμβαση μετά την ενημέρωση του νέου Υπουργού Παιδείας και του Δ.Σ. του ΙΔΑΒΕΠ, θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, αρχικά με τη συμμετοχή όλων των εκπαιδευτικών που απασχολούνται στο ΙΔΑΒΕΠ έξω από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, στις 13 Μαρτίου 2013 και ώρα 10:30πμ.

Ο στόχος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι «να δηλώσουν την αποφασιστικότητα τους να συνομολογηθεί συλλογική σύμβαση εργασίας που να διασφαλίζει την απασχόληση τους για να μην πεταχτούν στην ανεργία».

Εξάλλου, αναφέρεται ότι οι Συντονιστικές Επιτροπές των εκπαιδευτικών που εργοδοτούνται από ΙΔΑΒΕΠ, σε κοινή τους συνεδρία, στις 27 Φεβρουαρίου 2013 στη Χοιροκοιτία, αποφάσισαν την άμεση και δυναμική αντίδρασή τους με την κλιμακωτή κινητοποίηση όλων των εκπαιδευτικών συναδέλφων τους για να πετύχουν τη συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης εργασίας με τον εργοδότη τους, με κύριο σκοπό τη διασφάλιση της απασχόλησης τους.

Σε Γενική Συνέλευση των εκπαιδευτικών όλων των προγραμμάτων αποφασίσθηκε το προσχέδιο της συλλογικής σύμβασης, το οποίο υποβλήθηκε την επομένη στο ΔΣ του ΙΔΑΒΕΠ από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ.

Keywords
Τυχαία Θέματα