Καρογιάν: Το κεφάλαιο ‘ενέργεια’ είναι εθνικό θέμα

14:36 16/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το κεφάλαιο ενέργεια είναι κεφάλαιο ζωτικής σημασίας για τον τόπο μας, είναι ένα εθνικό θέμα που αφορά όλους, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, προσθέτοντας ότι «η Κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει πώς θα κινηθεί το όλο σύστημα γιατί δεν μπορούμε πλέον με μισόλογα ούτε και με παρερμηνείες να προχωρούμε».

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ), ο κ. Καρογιάν

χαρακτηρίζοντας τη συζήτηση δημιουργική και ουσιαστική, είπε πως ”με τον Πρόεδρο και τα μέλη της ΡΑΕΚ είχαμε ακόμη μια συνάντηση όπου ανταλλάξαμε απόψεις για τα ζητήματα που αφορούν την ενέργεια, το ρόλο της ΡΑΕΚ, το ρόλο της ΔΕΦΑ και πώς πρέπει να ξεπεράσουμε κάποιες αγκυλώσεις αλλά και προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί μπροστά μας την τελευταία περίοδο”.

Ο Πρόεδρος της ΡΑΕΚ Γιώργος Σιαμμάς είπε πως ”είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις πάνω στο σημαντικό θέμα της ανάγκης εκσυγχρονισμού της νομοθεσίας και εναρμόνισης της με την Ευρωπαϊκή Οδηγία”.

Αναφέρθηκε στην πρόταση νόμου που υπέβαλε ο βουλευτής Αγγελος Βότσης, η οποία, όπως σημείωσε, ανέδειξε ένα υπαρκτό πρόβλημα που υπάρχει από το 2007, ότι βρίσκονται σε αναστολή ένας αριθμός από άρθρα της νομοθεσίας που εμποδίζουν τη Ρυθμιστική Αρχή να ασκήσει τις αρμοδιότητες της, όπως προνοεί το κοινοτικό κεκτημένο στον τομέα του φυσικού αερίου.

Ο κ. Καρογιάν ανέφερε ότι επιχειρούμε ως κόμμα να είμαστε βοηθητικοί ως προς την κατεύθυνση δημιουργίας και διαμόρφωσης εκείνων των προϋποθέσεων έτσι που χωρίς προβλήματα να προχωρήσουμε σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του κεφαλαίου ενέργεια, σημειώνοντας την κατάθεση της πρότασης νόμου από το βουλευτή του κόμματος Αγγελο Βότση.

Αυτή η προσπάθεια και πρωτοβουλία, ανέφερε ο κ. Καρογιάν, δεν έπρεπε να είναι από εμάς αλλά από την Κυβέρνηση γιατί θα πρέπει να είναι η ώρα που θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν οι ρόλοι, αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί κι είναι η ώρα που θα πρέπει η Κυβέρνηση να αποφασίσει τι είναι αυτό που θέλει.

”Η δική μας πρόταση δεν ήταν να αφαιρεθούν αρμοδιότητες από τη ΡΑΕΚ, όπως έχει παρερμηνευθεί και κακώς επιχειρήθηκε να περάσει. Αντίθετα στόχος μας ήταν η ΔΕΦΑ να έχει εκείνο το πλαίσιο αρμοδιοτήτων που από το νόμο έχει και από την άλλη πλευρά είναι η ώρα που η Κυβέρνηση θα πρέπει να αποφασίσει αν θα πρέπει να ανασταλούν οι αναστολές που είχαν γίνει σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητες της ΡΑΕΚ”, πρόσθεσε.

”Η Κυβέρνηση και η Υπουργός θα πρέπει να αποφασίσουν τι είναι αυτό που θέλουν. Να αποφασίσουν πώς θα κινηθεί το όλο σύστημα. Δεν μπορούμε πλέον με μισόλογα ούτε και με παρερμηνείες να προχωρούμε. Είμαστε σε ένα ευαίσθητο σημείο. Θα πρέπει ο κάθε πρωταγωνιστής, που αφορά το ευρύτερο κεφάλαιο της ενέργειας, να πάρει το ρόλο του, να ξεκαθαριστούν οι αρμοδιότητες και να τεθούν οι όποιοι προβληματισμοί, προσεγγίσεις από την Κυβέρνηση προς τη Βουλή και τα πολιτικά κόμματα”, είπε.
Εμείς ως ΔΗΚΟ, συνέχισε, δεν θα σταματήσουμε ποτέ να παλεύουμε και να προσπαθούμε ώστε να γίν

Keywords
Τυχαία Θέματα