ΕΥΡΩΚΟ: Η υποβάθμιση δεν αφήνει περιθώρια για αναβολές

13:41 16/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η τελευταία υποβάθμιση της οικονομίας από τον οίκο Standard and Poor’s ”δεν αφήνει άλλα περιθώρια για αναβολές”, δήλωσε το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κόμματος Σταύρος Βιολάρης.

”Για να ανατραπεί η αρνητική ψυχολογία στο εσωτερικό και το εξωτερικό που δημιουργεί η κατάταξη της κυπριακής οικονομίας στην κατηγορία ‘σκουπίδια’, επιβάλλεται η Κυβέρνηση να προωθήσει άμεσα στη Βουλή τα μέτρα ανάπτυξης που συμφωνήθηκαν με τα κόμματα”, είπε ο κ. Βιολάρης και πρόσθεσε ότι ”οι κυβερνώντες, αντί να προσπαθούν να πείσουν

ότι μας έχουν στο στόχαστρο οι οίκοι αξιολόγησης και για αυτό μας υποβαθμίζουν, θα ήταν καλύτερα να εγκαταλείψουν την παθητική στάση των διαπιστώσεων και να προχωρήσουν επιθετικά με τα μέτρα ανάπτυξης.

Ανέφερε ότι, ”αν δεν στηριχτούν άμεσα η μικρομεσαία τάξη και η μικρομεσαία επιχειρηματική δραστηριότητα, αν δεν στηριχτούν η ανάπτυξη και η πραγματική οικονομία, και συνεχιστεί η εγκληματική προχειρότητα, τότε πραγματικά η κυπριακή οικονομία θα καταντήσει ‘σκουπίδι’ ”.

”Το Ευρωπαϊκό Κόμμα επεξεργάζεται τα στοιχεία για τα επιδόματα που δόθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών και θα προσέλθει στη συνάντηση της 3ης Φεβρουαρίου με προτάσεις για εκσυγχρονισμό των επιδομάτων με στόχο την εξοικονόμηση πόρων για τα δημόσια ταμεία”, κατέληξε ο κ. Βιολάρης.

Keywords
Τυχαία Θέματα