Καρογιάν: Διαφορετικές προσεγγίσεις δεν επέτρεψαν συνεργασία

18:47 6/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Διαφορετικές προσεγγίσεις, ακόμη και διαφορετικές ερμηνείες σε αρχές της πολιτικής ηθικής και δεοντολογίας δεν επέτρεψαν, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Μάριο Καρογιάν, στην ολοκλήρωση της προσπάθειας για συνεργασία των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου στις προεδρικές εκλογές του 2013, παρόλο που κοινή είναι η βούληση, όπως είπε, για συμπόρευση στις προεδρικές εκλογές.

Μιλώντας

στο πλαίσιο σημερινής δημοσιογραφικής διάσκεψης στα γραφεία του ΔΗΚΟ, ο κ. Καρογιάν είπε ότι ”σεβόμαστε τις ιδιαίτερες και διαφορετικές απόψεις που ακούστηκαν σήμερα από άλλα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου” και ”δεν επιρρίπτουμε ευθύνες για τη σημερινή αποτυχία”.

Τονίζουμε, όμως, πρόσθεσε ο κ. Καρογιάν, ”την κοινή ευθύνη να δώσουμε στον κυπριακό λαό μια νικηφόρα πρόταση και υποψηφιότητα, που για να είναι νικηφόρα πρέπει να τυγχάνει ευρύτατης στήριξης, αποδοχής και συναίνεσης”.

Ανέφερε ότι ”δεν είναι στις προθέσεις του ΔΗΚΟ μια υποψηφιότητα με ημερομηνία λήξης την πρώτη Κυριακή των προεδρικών”, προσθέτοντας ότι ”το ΔΗΚΟ δεν αμφιβάλλει για την επιθυμία όλων των δυνάμεων του ενδιάμεσου χώρου να συνεργαστούν στη βάση της κοινής πολιτικής διακήρυξης”.

”Σίγουρα όλοι έχουμε ως γνώμονα της προσπάθειας μας το εθνικό συμφέρον και το καλό του τόπου και του λαού μας”, είπε ο κ Καρογιάν, προσθέτοντας, όμως, ότι ”για να εξυπηρετήσουμε ουσιαστικά το εθνικό συμφέρον πρέπει η κοινή πρόταση και ο κοινός υποψήφιος μας να έχουν προδιαγραφές νίκης και προοπτικές σχηματισμού ενός ισχυρού και αξιόπιστου συνασπισμού εξουσίας”.

”Συμμερίζομαι τη λύπη και την απογοήτευση που προκαλεί σε μια μεγάλη πιστεύω μερίδα του κυπριακού λαού το γεγονός ότι οι τέσσερις ηγέτες των πολιτικών δυνάμεων του ενδιάμεσου χώρου δεν κατορθώσαμε σήμερα να καταλήξουμε στην ολοκλήρωση της προσπάθειας μας για συνεργασία στις προεδρικές εκλογές του 2013”, ανέφερε και πρόσθεσε ότι «στην πολιτική τίποτε δεν τελειώνει οριστικά, ούτε υπάρχουν αδιέξοδα”.

Το ΔΗΚΟ, συνέχισε, ”σταθερό στο στόχο για εθνική συνεννόηση και συναίνεση, θα συνεχίσει τις προσπάθειες ώστε ο κυπριακός λαός να έχει στις προεδρικές εκλογές του 2013 επιλογή όπως η ανάγκη για συστράτευση προς αντιμετώπιση των κρίσιμων προβλημάτων και προκλήσεων της εποχής υπαγορεύει”.

Σύμφωνα με τον κ. Καρογιάν, ”ουδέποτε το ΔΗΚΟ θα κηρύξει λήξασα οποιαδήποτε προσπάθεια που στοχεύει στην εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος και των γενικότερων συμφερόντων του κυπριακού λαού”.

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε ότι τα συλλογικά όργανα του κόμματος θα αξιολογήσουν την κατάσταση και θα καθορίσουν τα περαιτέρω βήματα για τις προεδρικές εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα