Κάλεσμα Λιλλήκα προς τους πολίτες να γυρίσουν την πλάτη σε όσους τους θέλουν άβουλους

14:12 8/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι Κύπριοι πολίτες μπορούν και πρέπει, με ελεύθερο πνεύμα και ανεξάρτητη σκέψη, να γυρίσουν σελίδα στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της Κύπρου, δήλωσε σήμερα ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας, ο οποίος κάλεσε “τους πολίτες να γυρίσουν την πλάτη σε αυτούς που θέλουν να τους μετατρέψουν σε άβουλους οπαδούς”.

“Τώρα είναι η ώρα για μια νέα αρχή, για ένα νέο ξεκίνημα, με στόχο να οικοδομήσουμε μιαν Κύπρο

ελεύθερη και δημοκρατική, με μίαν ισχυρή οικονομία και ένα σύγχρονο κράτος, για το οποίο να είμαστε υπερήφανοι”, είπε ο κ. Λιλλήκας σε δηλώσεις του στα κεντρικά γραφεία του εκλογικού του επιτελείου, στη Λευκωσία.

Καλωσορίζοντας την υποψηφιότητα Σταύρου Μαλά για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Λιλλήκας τού ευχήθηκε “καλή και δημιουργική διαδρομή”.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη δήλωση του κ. Μαλά ότι η υποψηφιότητά του είναι ανεξάρτητη και με το ότι ο στόχος του, όπως διακηρύχθηκε χθες από τον κ. Μαλά, είναι μια νέα εποχή και μια καινούργια σελίδα για τον τόπο, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι “δεν έχει και τόση σημασία το τι λέει ο κάθε υποψήφιος, αλλά το τί πιστεύουν οι ίδιοι οι Κύπριοι πολίτες”.

“Το εάν είναι όντως ανεξάρτητη υποψηφιότητα ή όχι”, πρόσθεσε ο κ. Λιλλήκας, “θα το κρίνουν οι πολίτες”.

“Οσον αφορά το καινούργιο και το νέο”, συνέχισε, “αυτό θα διαφανεί από τις προτάσεις που θα καταθέσει, από το κατά πόσον θα είναι συνέχεια της πολιτικής της Κυβέρνησης στα διάφορα ζητήματα -στην οικονομία ιδιαίτερα αλλά και στο εθνικό μας πρόβλημα- και κατά πόσον θα εγκαταλείψει μίαν πολιτική, η οποία αποδείχθηκε αποτυχημένη και μη παραγωγική”.

“Θέλω με την ευκαιρία”, είπε ο κ. Λιλλήκας, “να εκφράσω την ευχή και την ελπίδα όπως διεξάγουμε ένα σύγχρονο προεκλογικό αγώνα, με πολιτικό ήθος και σεβασμό προς τους πολίτες” και “εύχομαι να επικρατήσει πνεύμα αλληλοσεβασμού”.

“Ο τόπος μας”, δήλωσε ο κ. Λιλλήκας, “ταλαιπωρείται από σοβαρά εθνικά, οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα” και “σε αυτά πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή και το ενδιαφέρον μας, με προτάσεις και επιχειρήματα”.

Οπως ανέφερε ο κ. Λιλλήκας, “πρακτικές του παρελθόντος, που καλλιεργούν το φανατισμό και τη διχόνοια, πρέπει να εγκαταλειφθούν”.

Keywords
Τυχαία Θέματα