Ικανοποιημένος από την εμπιστοσύνη των πολιτών ο Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου

20:20 28/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου εκφράζει «ικανοποίηση για την έμπρακτη εμπιστοσύνη που επέδειξαν οι Κύπριοι πολίτες στο τραπεζικό σύστημα της χώρας κατά την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας του, μετά τη λήξη της υποχρεωτικής αργίας».

Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι «η ώριμη συμπεριφορά του κοινού είναι καθοριστικής σημασίας για την επαναφορά των τραπεζικών συναλλαγών στην ομαλότητα και τη σταδιακή ανάκτηση της εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα της Κύπρου».

Συνεχίζει αναφέροντας ότι «οι τράπεζες

μέλη του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου διαβεβαιώνουν το κοινό ότι λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να επανέλθει, το συντομότερο, η σταθερότητα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα με πρώτιστο μέλημα των Τραπεζών την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού».

Ο Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου προσθέτει ότι «καθοριστικής σημασίας για το σημερινό θετικό κλίμα που επικράτησε στα τραπεζικά ιδρύματα του τόπου ήταν και ο επαγγελματισμός και η υπεύθυνη στάση που επιδείχθηκε εκ μέρους του προσωπικού των τραπεζών».

Καλεί «το κοινό να διατηρήσει, όπως και σήμερα, την ψυχραιμία του στηρίζοντας το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου και το προτρέπει να ενημερώνεται ολοκληρωμένα για τις πρόνοιες των προσωρινών περιοριστικών μέτρων που έχουν τεθεί σε ισχύ με διάταγμα του Υπουργού Οικονομικών».

Ο Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου εκτιμά ότι «όσο πιο ομαλή αποδειχθεί η εφαρμογή των μέτρων, τόσο πιο γρήγορα θα επιτευχθεί και ο σταδιακός τερματισμός τους», καταλήγει η ανακοίνωσή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα