Ικανοποιημένη η Επιτροπή Άμυνας από τη μείωση της φυγοστρατίας

13:04 25/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ικανοποίηση εξέφρασε ο αναπληρωτής πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας Ανδρέας Μιχαηλίδης από τη σημερινή επίσκεψή του στο ΚΕΝ Πάφου, στην Αναρίτα, συνοδευόμενος από τον υπαρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Ανδρέα Πετρίδη και τους βουλευτές της Επαρχίας Πάφου.

«Έχουμε συνομιλήσει με στρατιώτες, έχουμε επιθεωρήσει όλες τις εγκαταστάσεις, έχουμε επισκεφτεί τα μαγειρεία, τα εστιατόρια, τα αναρρωτήρια, έχουμε συνομιλήσει με γιατρούς και την ψυχολόγο του στρατού», είπε εκφράζοντας ικανοποίηση γιατί – όπως ανέφερε – «το αρρωστημένο φαινόμενο της φυγοστρατίας φαίνεται να

βελτιώνεται, έστω ελαφρά παρουσιάζοντας μια καθοδική μείωση, η οποία ευχαριστεί ιδιαίτερα την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας».

Ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως είναι εμφανές πως οι προσπάθειες τόσο του Υπουργείου Άμυνας αλλά και του ΓΕΕΦ και του Κοινοβουλίου με την Επιτροπή Άμυνας προς πάταξη αυτού του φαινομένου «έχουν πιάσει τόπο». Συνεχάρη στη συνέχεια τη Διοίκηση του στρατοπέδου, και τους εκπαιδευτές, για την πολύ καλή δουλειά που κάνουν, δηλώνοντας παράλληλα πως αισθάνεται περηφάνια ότι «αυτά τα παιδιά έχουν φορέσει το τιμητικό χακί, και έχουν καταταγεί στην Εθνική Φρουρά».

Αναφερόμενος στο πιθανό κρούσμα φυματίωσης που εντοπίστηκε στο πλαίσιο των προληπτικών εξετάσεων που γίνονται στους επαναπατρισθέντες νεοσύλλεκτους οπλίτες στο ΚΕΝ Λεμεσού, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως παρόλο που οι διαδικασίες τόσο από πλευράς Υπουργείου Άμυνας όσο και από το ΓΕΕΦ και τους γιατρούς έχουν ακολουθηθεί, «φαίνεται πως αυτές χρειάζονται βελτίωση και κάποια αλλαγή».

Παιδιά τα οποία διαμένουν για πέντε χρόνια προηγουμένως στο εξωτερικό και ιδιαίτερα σε χώρες επικίνδυνες για διάφορες επιδημίες θα πρέπει να εξετάζονται προσεκτικά και με κάθε λεπτομέρεια προτού καταταγούν στην Εθνική Φρουρά, πρόσθεσε.

Με αυτό τον τρόπο, κατέληξε, θα αποφεύγονται προβλήματα αχρείαστα, όπως αυτό που παρατηρήθηκε στο ΚΕΝ Λεμεσού.

Keywords
Τυχαία Θέματα