ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ: Η Κυβέρνηση να στηρίξει τις ΚΑ

12:41 25/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

H Κυβέρνηση θα πρέπει να ξεκαθαρίσει επιτέλους τις προθέσεις της όσον αφορά την ανάγκη να έχει η Κύπρος αερομεταφορέα και να αναλάβει τις ευθύνες της για τις πιθανές εξελίξεις, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ.

Σύμφωνα με την ΠΕΟ, με πρόσχημα την υποβολή σχεδίου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι Κυπριακές Αερογραμμές αντί να υποβάλουν το Σχέδιο Αναδιάρθρωσης

της Air France-K.L.M. (κόστισε €360.000) παραχώρησαν νέο τεράστιο ποσό άλλων €300.000 στην K.P.M.G. London για την εκπόνηση νέου Σχεδίου μέσα σε ελάχιστο χρόνο.
Το νέο Σχέδιο που υποβλήθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ε.Ε. συρρικνώνει περαιτέρω την Εταιρεία και περιορίζει τις δυνατότητές της να καλύπτει ικανοποιητικά τις ανάγκες της Κύπρου. Θα μειωθούν δρομολόγια προς Αθήνα και Λονδίνο και άλλους αναγκαίους προορισμούς, αναφέρει η ΠΕΟ.

«Παρόλο που έχει διερευνηθεί η πιθανότητα να καταργηθούν τμήματα, όπως το catering, και κρίθηκε ασύμφορο για την Εταιρεία επιμένουν δογματικά στη φιλοσοφία να δώσουν υπηρεσίες στους ιδιώτες», συνεχίζει, σημειώνοντας ότι το νέο Σχέδιο περιλαμβάνει περαιτέρω πλεονασμούς 160 εργαζομένων, κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τελικός στόχος είναι η υιοθέτηση παλαιότερων απόψεων ότι αεροπορική εταιρεία σημαίνει μόνο πτητικό προσωπικό.
Ζητείται επίσης, προστίθεται, η περαιτέρω μείωση μισθών κατά 10% και η κατάργηση της σημερινής μορφής του Ταμείου Προνοίας με δραστική μείωση της εισφοράς της Εταιρείας.
Η εικόνα αυτή, αναφέρει η ΠΕΟ, «σε συνδυασμό με την αθέτηση της συμφωνίας του συνδικαλιστικού κινήματος με την Κυβέρνηση για καταβολή αποζημιώσεων, από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ισοδυναμεί με μαζική θυματοποίηση των εργαζομένων, οι οποίοι έχουν τρομοκρατηθεί από τη συμπεριφορά και τις προθέσεις της Κυβέρνησης που αφορούν το μέλλον της Εταιρείας».

Η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ δηλώνει για ακόμη μια φορά ότι στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους και τους καλεί να υπερασπιστούν τα συμφέροντα τους, την εταιρεία και την αποστολή της.

Καλεί επίσης τις υπόλοιπες συντεχνίες να συνεργαστούν για να αντιμετωπισθούν οι ορατές πλέον αρνητικές επιπτώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα